Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Tipsport Liga

Výkonný Výbor SZĽH schválil zvýšenie výšky štartovného pre extraligu

Na snímke zľava Ville Leskinen (Košice) , Hanna Shane a brankár Adam Trenčan (obaja Zvolen) v piatom zápase finále play off hokejovej Tipos extraligy HC Košice - HKM Zvolen 23. apríla 2023 v Košiciach. Foto: TASR - Roman Hanc

Kluby z extraligy a prvej ligy sa môžu odhlásiť od prihlásenia do súťaže až do momentu udelenia licencie za poplatok v sume 25.000 eur. Po udelení až do skončenia súťaže za 50.000 eur.

Bratislava 15. mája (TASR) - Výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja (VV SZĽH) v nedeľu schválil zmenu výšky štartovného pre extraligové kluby a poplatku za odhlásenie mužstva zo súťaže. Prihlášky do najvyššej súťaže a prvej ligy môžu kluby posielať od 15. do 31. mája 2023. Do amatérskych a mládežníckych líg od 1. júna do 19. júna 2023.

"Členovia VV SZĽH na zasadnutiach diskutovali o téme nárastu nákladov súvisiacich s organizáciou extraligy, najmä náklady na mzdy pre rozhodcov a inštruktorov rozhodcov. Na základe toho dospeli k nutnosti zvýšenia štartovného na sumu 18.000 eur," uvádza hockeyslovakia.sk.

Z dôvodu zvýšenia stability súťaží SZĽH, predvídateľnosti počtu účastníkov a následnej možnosti riadiacich orgánov pripravovať modely líg VV SZĽH schválil úpravu smernice pre postih klubov pri odhlásení družstva pred začiatkom alebo počas príslušnej súťaže SZĽH. Zmena sa týka najmä úprav poplatkov a definície termínov na odhlásenie sa družstiev z profesionálnych súťaží alebo amatérskych súťaží.

Kluby z extraligy a prvej ligy sa môžu odhlásiť od prihlásenia do súťaže až do momentu udelenia licencie za poplatok v sume 25.000 eur. Po udelení až do skončenia súťaže za 50.000 eur. V ostatných ligách, teda amatérskych a mládežníckych za 3320 a 6640 eur.

Asociácia profesionálnych hokejových klubov (APHK) minulý týždeň oznámila zmenu zastrešenia najvyššej slovenskej súťaže, ktorá by mala pokračovať práve pod jej vedením. Riadiacim orgánom extraligy by mala byť podľa APHK Profesionálna hokejová liga (PHL). Svoju účasť v novej súťaži deklarovalo deväť z dvanástich extraligových klubov. SZĽH v reakcii uviedol, že je prekvapený "z kroku iniciátorov súkromnej hokejovej ligy".