Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Tipsport Liga

Zálešák sa opäť vrátil do Skalice

Miroslav Zálešák Foto: TASR/Milan Kapusta

Tridsaťpäťročný útočník, ktorý začal túto sezónu v tíme účastníka anglickej EPIHL Swindon Wildcats, podpísal v piatok s tipsportligistom novú zmluvu.

Skalica 13. novembra (TASR) - Bývalý slovenský hokejový reprezentant Miroslav Zálešák sa vracia do svojho materského klubu HK 36 Skalica. Tridsaťpäťročný útočník, ktorý začal túto sezónu v tíme účastníka anglickej EPIHL Swindon Wildcats, podpísal v piatok s tipsportligistom novú zmluvu. Skalický klub o tom informoval na svojom oficiálnom facebookovom konte.

Zálešák bol svojho času veľkým talentom slovenského hokeja. V roku 1998 ho draftoval v 4. kole klub NHL San Jose Sharks, s "dvadsiatkou" následne získal na juniorských MS 1999 vo Winnipegu bronzovú medailu. V drese "žralokov" odohral v slávnej profilige tucet zápasov s bilanciou gól a dve asistencie. V roku 2004 sa rozhodol vrátiť na starý kontinent, okrem rodnej Skalice obliekal aj dresy Nitry, Košíc, Litvínova, Třinca, Chomutova, Södertälje či Irtyšu Pavlodar. Na Záhorí pôsobil naposledy na konci minulej sezóny, za HK 36 odohral šesť stretnutí, v ktorých dal jeden gól.