Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Tipsport Liga

Žiak podpísal ročnú zmluvu s extraligovým klubom HK Spišská Nová Ves

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Žiak si dres Spišskej Novej Vsi obliekal ešte v dorasteneckých časoch a z klubu odchádzal pred ôsmimi rokmi do Popradu.

Spišská Nová Ves 24. apríla (TASR) - Slovenský hokejový obranca Adam Žiak podpísal ročnú zmluvu s extraligovým klubom HK Spišská Nová Ves. Vlaňajší nováčik o tom informoval na sociálnych sieťach.

Dvadsaťdvaročný spišskonovoveský rodák strávil uplynulé dve a pol sezóny v Banskej Bystrici. Záver aktuálneho ročníka dohrával v trenčianskej Dukle, kde nastúpil v desiatich zápasoch, v ktorých strelil jeden gól. "Adam bol už minulé leto jednou z našich priorít, ale jeho prestup sa podarilo zrealizovať až teraz. Som veľmi rád, že sa nám ho podarilo zlákať domov na Spiš a naše mužstvo sa rozrastie o ďalšieho kvalitného odchovanca. Získali sme ofenzívneho obrancu s výborným korčuľovaním, prehľadom a prácou s pukom. Osobne verím, že pre Adama to bude prelomová sezóna, v ktorej nazrie do národného tímu. Želám mu pevné zdravie a úspešnú sezónu v rodnom meste," uviedol generálny manažér Richard Rapáč.

Žiak si dres Spišskej Novej Vsi obliekal ešte v dorasteneckých časoch a z klubu odchádzal pred ôsmimi rokmi do Popradu. "Vlani sme spolu komunikovali. Dostal som otázku, či mám záujem prísť. Odpovedal som, že ešte chcem zostať v Banskej Bystrici. Počas sezóny som registroval prácu Rapáčovcov. V klube je citeľný potenciál. Vidno, že to nie je klub, ktorý len prežíva. Samozrejme, ukázať sa doma po toľkých rokoch je niečo výnimočné. Veľmi sa teším na nový ročník," povedal Žiak pre oficiálnu webstránku extraligistu.