Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Tipsport Liga

Žilina zdolala na domácom ľade Piešťany. Po nájazdoch

Hokejisti Žilinčany, archívna snímka Foto: TASR/Radovan Stoklasa

V nich sa ako jediný presadil gólom domáci Škoda a rozhodol o výhre vlkov.

Žilina 11. decembra (TASR) - Úvodné minúty zápasu patrili skôr zoznamovaniu, tímy sa dostávali do šancí viac po chybách súpera ako vypracovaných akciách. V 8. min. mali blízko ku gólu vlci, ale obranca Novotný trafil spomedzi kruhov iba do pravej žrde. Hra mala tempo, prerušovaná bola minimálne. V 13. min. musel Rybár vytiahnuť zákrok betónom proti gólovej strele Ježeka, ktorý sa potom pochytil s Piešťancami a Žilina hrala prvú presilovku. Tú síce nevyužili, ale následne sa v 16. min. dostal k strele z diaľky Zaťko a po teči Richarda Hunu sa tešili domáci z úvodného gólu. Minútu pred koncom tretiny sa nepresadil zblízka jeho brat Róbert, proti ktorého strele dobre zasiahol Rybár.

Druhú tretinu začali aktívnejšie domáci, ale v 26. min. podcenili akciu hostí a Holovičova strela prešla za Tomekov chrbát. O šesť minút si však vlci v presilovke vzali vedenie späť, keď ich nový hráč Handlovský nabil Richardovi Hunovi a jeho tvrdý príklep skončil za Rybárom. Piešťanci sa snažili vyrovnať aj po druhý raz, no neboli v koncovke dôrazní a nepomohla im ani presilovka v závere tretiny.

Domáci chceli poistiť svoje vedenie čo najskôr, ale v šanciach zlyhávali postupne Konečný, Hunovci či Škoda a vlkom nepomohla ani presilovka. Stále však tlačili, boli aktívni a Rybára zamestnávali čoraz viac. Ten však držal šance havranov na body a na pozore sa museli mať Žilinčania, pretože hostia hrozili z nebezpečných brejkov. Jeden z nich hostia využili v 56. min. na vyrovnanie, keď Šimíček tečoval za Tomeka puk od Kučeru. Vlci sa aj potom snažili až do konca riadneho hracieho času o víťazstvo, ale Rybár udržal svojich nad vodou a zápas nasmeroval do predĺženia.

V ňom domáci strávili viac času v útočnej tretine hostí, ale gól nedokázal dať Škoda a po Stupkovej strele zazvonila žŕdka Rybárovej brány. Rozhodnúť sa tak muselo až v nájazdoch. V nich sa ako jediný presadil gólom domáci Škoda a rozhodol o výhre vlkov.


MsHK DOXXbet Žilina – ŠHK 37 Piešťany 3:2 pp a sn (1:0, 1:1, 0:1 – 0:0, 1:0)
Góly:
16. Richard Huna (Zaťko), 32. Richard Huna (Handlovský), rozh. nájazd Škoda – 26. Holovič (Gipters, J. Ručkay), 56. Šimíček (Kučera).vRozhodovali: J. Konc – Bednár, Smrek, vylúčení: 2:4, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 612 divákov

Hlasy po zápase:

Milan Jančuška, tréner Žiliny: "Pre nás to bol veľmi dôležitý zápas, v ktorom sme museli bodovať. som rád, že sme vyhrali, aj keď iba za dva body. Treba povedať, že sme mali veľmi veľa šancí, ja som narátal minimálne deväť gólových, ktoré sme nepremenili, a v tom treba hľadať príčinu, prečo sme získali iba dva body. Aj tie sú momentálne pre nás dobré a už teraz sa pripravujeme na derby v Martine."

Leo Gudas, tréner Piešťan: "Vedeli sme, že to bude ťažké stretnutie, čakalo sa dlho na chybu. Sme radi, že sme získali aspoň bod. Nehrali sme dobre, ale bojovnosťou sme uhrali bod, s ktorým som spokojný."