Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Tipsport Liga

Žilina podľahla Popradu 1:4

Na archívnej snímke hráč Popradu Julian Achs (vľavo) sa teší po góle spoločne so spoluhráčom Ľubomírom Malinom v zápase 29. kola Tipsport Ligy HK Dukla Trenčín - HK Poprad v piatok 11. decembra 2015 v Trenčíne. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Tesné vedenie si popradský tím udržiaval ešte v tretej tretine.

Žilina 22. decembra (TASR) - Už v 24. sekunde otvoril skóre po peknej individuálnej akcii Konečný, keď sa na modrej čiare zbavil obrancov, pohral sa aj s Kostúrom a do prázdnej bránky skóroval. Hostia mohli odpovedať v zápätí počas presilovky, podarilo sa im to však až na konci 6. min., keď Tomeka prepálil Števuliak. Poprad mal výhodu ďalšej presilovky a chvíľu po nej už "kamzíci" viedli. Števuliak bol v šanci faulovaný Homerom a z nariadeného trestného strieľania si blafákom vychutnal Tomeka. "Vlci" sa nechceli s nepriaznivým vývojom zmieriť a snažili sa o vyrovnanie. V presilovkách sa im to však nepodarilo, naopak, pri kontrách hostí sa museli viackrát mať na pozore.

Aj v druhej časti hry pokračovala ofenzívna snaha domácich, ale do vyložených šancí sa priveľmi nedostávali a Kostúr držal svoj tím vo vedení. Aktívny Števuliak mal v 29. min. na hokejke hetrik, ale stroskotal na Tomekovi a skóre sa nemenilo ani v nerovnovážnom stave v polovici tretiny a ani pri hre 4 proti 4 v poslednej päťminútovke.

Tesné vedenie si popradský tím udržiaval aj v tretej tretine. V 47. min. bol Kostúr po strele Handlovského v presilovke už prekonaný, v poslednej chvíli však puk spred bránkovej čiary poslal do bezpečia jeden z jeho brániacich spoluhráčov. V 49. min. chytil Kostúr Handlovskému zblízka tutovku a neujala sa ani strela Róberta Hunu o pár sekúnd neskôr. "Vlci" pri ofenzívnej snahe čoraz viac zabúdali na defenzívu, a keď v 52. min. prepadli vo vlastnom oslabení, Kasík zvýšil vedenie hostí na 3:1. O 61 sekúnd upravil Rapáč pohodlne spomedzi kruhov na rozdiel troch gólov a bolo jasné, že negatívna séria Žilinčanov s Popradčanmi sa natiahne na dvanásť prehier v rade. Nič na tom nezmenila ani sympatická snaha domácich o skorigovanie prehry, ani Števuliakova šanca v záverečnej minúte, ktorú Tomek pokryl.

Jerguš Bača, asistent trénera Žiliny: "Chýbal nám pohyb, v osobných súbojoch sme boli málo dôrazní, z mála šancí sme sa nedokázali presadiť. Spravili sme niekoľko individuálnych chýb, ktoré nás stáli zápas. V tretej tretine bola za stavu 1:2 ešte bola šanca na vyrovnanie, ale po chybe sme inkasovali tretí gól a bolo rozhodnuté."

Pavol Paukovček, tréner Popradu: "Chcem poďakovať chlapcom za dobrý výkon a pekný darček na Vianoce. Chlapci hrali zodpovedne, disciplinovane, splnili do bodky to, čo sme si pred zápasom povedali a na čo sme sa pripravovali."

MsHK DOXXbet Žilina – HK Poprad 1:4 (1:2, 0:0, 0:2)

Góly: 1. Konečný (Stupka, Škoda) – 6. Števuliak (Paukovček, R. Rapáč), 9. Števuliak (tr. strieľanie), 52. Kasík (Paločko), 53. R. Rapáč (Števuliak, Paukovček). Rozhodovali: Baluška, Goga – Stanzel, Tvrdoň, vylúčení: 6:5, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 1102 divákov