Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Tipsport Liga

Zvolen vyhral v Nitre. Zápas otočil troma gólmi za štyri minúty

Radosť hráčov Zvolena, archívna snímka Foto: TASR/Henrich Mišovič

Úvodný gól padol už v prvej minúte.

Nitra 11. decembra (TASR) - Domácim stačilo na úvodný gól stretnutia 56 sekúnd, po peknej spolupráci prekonal presnou strelou zvolenského brankára Henrich Ručkay. V 9. minúte mohli Nitrania viesť o dve góly, no Kanaďan Laliberté trafil zblízka iba tyč Barošovej brány.

V úvode druhej časti stretnutia sa podarilo hosťom vyrovnať, v presilovej hre ihneď po vyhratom buly prekonal domáceho brankára Kamil Brabenec. V polovici zápasu sa Nitra dostala opäť do vedenia, po strele Milama sa dostal v blízkosti brány k puku Judd Blackwater a kanadská spolupráca bola úspešná. O päť minút sa po výbornej kobinácii dostal k puku nitriansky obranca Michal Novák a presnou strelou dostal Nitru do dvojgólového vedenia.

V tretej tretine prišiel obrat v rozpätí štyroch minút, v 43. minúte urobila domáca obrana chybu, ktorú využil Juraj Jurík, v 46. minúte nevedel Krejčí čo s pukom, vystrelil na bránu a bolo vyrovnané. O minútu sa hostia dostali po prvýkrát v stretnutí do vedenia, keď znovu z nenápadnej akcie prekonal Valenta Lotyš Renars Demiters. Do konca stretnutia už gól nepadol a hostia si tak spod Zobora odviezli všetky body.

HK Nitra - HKM Zvolen 3:4 (1:0, 2:1, 0:3)
Góly:
1. Ručkay (Bajtek, Podhradský), 30. Blackwater (Milam, Slovák), 36. M. Novák (Blackwater, Slovák) - 23. Brabenec (Puliš, Semorad), 43. Jurík, 46. Krejči (Puliš, Brabenec), 47. Demiters (Klíma, Krejčí). Rozhodovali: Jonák, Novák - Stanzel, Tvrdoň, vylúčení: 6:4, presilovky 0:1, oslabenia: 0:0, 2714 divákov

Hlasy po zápase:

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: "Hostia výborne korčuľovali, boli výborní na puku. My sme vydreli vedenie, no potom sme hrali trochu vabank, mysleli sme na navyšenie skóre a to sa nám vypomstilo."

Josef Turek, tréner Zvolena: "Videli sme vynikajúci zápas, v prvej tretine sme mali množstvo šancí, no do vedenia sa dostala Nitra a napokon sme výsledok otočili. Bol to veľmi dobrý výkon z našej strany."