Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Tipsport Liga

Zvolen opäť odvrátil tretiu prehru za sebou a stále bojuje o prvenstvo

Na snímke zľava Nikolas Gubančok (Zvolen), tréner HKM Zvolen Peter Oremus, Maroš Jedlička (Zvolen) a Jakub Kolenič (Zvolen). Foto: TASR - Jaroslav Novák

Zvolenčanom sa v utorňajšom stretnutí s Liptákmi zranili až dvaja kľúčoví hokejisti. Bronzový olympionik Peter Zuzin a najproduktívnejší hráč v klube Maroš Jedlička.

Zvolen 9. marca (TASR) – Hokejisti Zvolena sú dve kolá pred koncom základnej časti Tipos extraligy v hre o prvé miesto v tabuľke. Znovu totiž odvrátili tretiu prehru po sebe, keď v utorok zdolali na domácom ľade posledný Liptovský Mikuláš tesne 3:2, pričom víťazný zásah dosiahli necelé dve minúty pred záverečným klaksónom riadneho hracieho času.

V posledných zápasoch nám góly padajú ťažšie. A to, že sme duel proti Mikulášu zlomili, nás nabíja energiou. Liptáci hrajú naozaj dobre, takže nás víťazstvo teší a je pre nás dôležité,“ uviedol po dueli s posledným tímom súťaže zvolenský kouč Peter Oremus a na margo odvrátenia tretej prehry za sebou dodal: „Nie je jednoduché pre chalanov hrať zápas po dvoch prehrách. Puky neboli na našich hokejkách, natrápili sme sa. Je však ešte dosť priestoru na to, aby sme išli z toho von. My sme tu s asistentom Andrejom Kmečom asi dva roky pri mužstve a máme na konte zhruba 110 – 115 zápasov a ešte sme neprehrali viac než dva zápasy po sebe. To je zásluha chalanov a ich perfektná vizitka. Dva zápasy maximálne prehrať za 110 zápasov po sebe je naozaj výborné.

Zvolenčania na vedúci Slovan strácajú síce v tabuľke oficiálne šesť bodov, ale v nedeľu aktuálnemu lídrovi odrátajú tri za trest, takže v prípade rovnosti bodov by vyhral základnú časť Zvolen. Tretia Nitra je však stále v hre o druhú priečku, pretože na ´bryndziarov´ stráca len štyri body. V súbojoch o čelo je teda všetko ešte otvorené. „Veľmi si vážime víťazstvo nad Liptovským Mikulášom. Dve zápasy predtým sme nemali ideálne, hľadali sme sa, teraz sme trošku našli ubojovanú tvár a tieto tri body hodnotím ako dôležité. Určite nám pomôžu k posledným dvom zostávajúcim zápasom základnej časti. Ideme do nich s cieľom vyhrať. Všimli sme si, že tretia Nitra otočila nepriaznivý vývoj duelu s Novými Zámkami a tiež vyhrala. My chceme vyhrať oba posledné zápasy základnej časti a uvidíme ako to dopadne,“ obzerá sa skôr pohľadom dozadu útočník Zvolena Tomáš Török, ktorý v utorok obstaral druhý gól svojho tímu a zvyšoval na priebežných 2:0. Aj jeho teší bilancia, že mužstvo spod Pustého hradu zhruba dva roky neprehralo viac než dva zápasy za sebou: „Je to veľmi dôležité. Ukazuje sa sila tohto kolektívu, mentálna odolnosť, čo je veľmi podstatné vzhľadom na to, že sa blíži play off. Tam to bude na ostrie noža, takže tešíme sa.“

Zvolenčanom sa v utorňajšom stretnutí s Liptákmi zranili až dvaja kľúčoví hokejisti. Bronzový olympionik Peter Zuzin a najproduktívnejší hráč v klube Maroš Jedlička. „Obaja sú s doktorom, majú problém s kolenami, uvidíme, čo povedia lekári. Dúfam, že ich zranenia nebudú rázu, že by dlhodobo maródovali. Pevne verím, že to doktor vyrieši tak, aby boli v piatok k dispozícii,“ nádejal sa tréner Oremus.