Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

Zvolen posilnili Hecl a Petrík

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Hecl prišiel do Zvolena po ročnom pôsobení v Pardubiciach, kde nazbieral 13 bodov v 43 zápasoch.

Zvolen 12. mája (TASR) - Hokejový klub HKM Zvolen podpísal zmluvy s útočníkom Marekom Heclom a brankárom Romanom Petríkom.

Dvadsaťsedemročný brankár je odchovanec Zvolena, za ktorý debutoval v sezóne 2014/15. Neskôr pôsobil v druholigovej Skalici a následne v extralige. Tri sezóny strávil v HC Detva a aj keď si v sezóne 2019/20 "odskočil" do rodného Zvolena na päť zápasov, tak v Detve odchytal dokopy 106 zápasov. Posledný ročník odohral v Prešove.

Hecl prišiel do Zvolena po ročnom pôsobení v Pardubiciach, kde nazbieral 13 bodov v 43 zápasoch. Predtým pôsobil 24-ročný útočník v Trenčíne, v sezóne 2019/20 si pripísal 46 bodov v 51 zápasoch a bol najproduktívnejším útočníkom tímu. "Po príchode na Slovensko som mal viacero dobrých ponúk, ale rozhodol som sa pre Zvolen, pretože viem, že tento tím bude hrať opäť o tie najvyššie priečky a to je pre mňa veľmi dôležité. Veľmi dlho som nad ponukou Zvolena nerozmýšľal, pretože som cítil, že je to pre mňa ten správny klub. Mal som aj informácie z môjho okolia o klube a všetky boli len pozitívne," povedal pre oficiálnu stránku HKM.