Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Tipsport Liga

Zvolenskí hokejisti odštartovali letnú prípravu s 25 hráčmi

Josef Turek Foto: TASR - Branislav Račko

Pre trénera Josefa Tureka bude v poradí tretia pod Pustým hradom a chce v nej dosiahnuť najlepší výsledok.

Zvolen 16. mája (TASR) - Zvolenskí hokejisti odštartovali v pondelok letnú prípravu na sezónu 2016/17 s 25 hráčmi. Pre trénera Josefa Tureka bude v poradí tretia pod Pustým hradom a chce v nej dosiahnuť najlepší výsledok.

Zvolenčania skončili v tej uplynulej na piatom mieste, keď vo štvrťfinále play off Tipsport Ligy podľahli Popradu tesne 3:4 na zápasy. Teraz by sa chceli prebojovať aspoň do semifinále. "Začíname prípravu na tretiu sezónu, v ktorej povediem tím HKM. Mojím prianím je, aby nastávajúca sezóna bola tou najúspešnejšou," uviedol hlavný kormidelník.

Hráči po úvodnom zraze absolvovali krátky bežecký tréning, po ktorom nasledovali pohovory s realizačným tímom. "Suchá" príprava potrvá do 30. júna, hráčov potom čaká asi trojtýždenná pauza a na ľad sa dostanú po zraze 24. júla. "Ste tu na to, aby ste si vybojovali miesto v zostave. Ani zmluvne viazaní hráči nemajú istotu, že na štarte sezóny budú v kádri. V ňom budú len tí, ktorí presvedčia o svojich kvalitách," povedal pre stránku klubu Turek, ktorý zatiaľ povedie tréningy bez svojho asistenta Andreja Podkonického, ktorý sa zotavuje po minulotýždňovej operácii.

Káder Zvolena sa bude postupne kryštalizovať a finálna verzia by mala vzísť koncom augusta po tradičnom Zábojníkovom memoriáli. "Sme v štádiu, že už nejakú kostru mužstva máme. Hráči sú síce ešte pred podpisom zmlúv, no po rozhovoroch s ich agentmi sme už viac menej dohodnutí. Sú tam ešte nejaké menšie detaily na dotiahnutie, no v priebehu pár dní by sme mali začať podpisovať. Určite však ostanú ešte voľné okienka a v prípravných zápasoch v auguste budeme ešte nejakých hráčov skúšať. Káder sa uzavrie, ako po minulé sezóny, po Zábojníkovom memoriáli," povedal pre TASR generálny manažér klubu Milan Čanky.