Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Tour de France 2020

Pogačar vyhral 107. ročník, Sagan skončil tretí v 21. etape

Slovinský cyklista Tadej Pogačar z tímu SAE. Foto: TASR/AP

107. ročník Tour de France vyhral mladý slovinský cyklista Pogačar.

Paríž 20. septembra (TASR) - Slovinský cyklista Tadej Pogačar z SAE Team Emirates sa stal celkovým víťazom 107. ročníka Tour de France. Slovák Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) skončil tretí v poslednej 21. etape, vyhral ju Ír Sam Bennett (Deceuninck-QuickStep), ktorý získal aj zelený dres.

"Je to neuveriteľné, je šialené, že som víťaz Tour de France. I keby som prišiel druhý alebo nižšie v celkovom poradí, aj tak by bolo pekné byť tu. Toto je ale úplný vrchol, nedokážem to opísať slovami. Dnes to bol veľmi špeciálny deň s mojim tímovými kolegami. Konečne som mal čas sa s nimi na bicykli porozprávať. Po iné dni sme naplno pretekali. Myslím si, že mi dnes gratulovali všetci pretekári z pelotónu. Tento šport je úžasný," povedal šťastný víťaz, ktorý si na pódiu prevzal žltý, biely i bodkovaný dres.

"Nedokážem ani povedať, aký som nadšený. Zelený dres, výhra na Champs-Élysées - majstrovstvách sveta v šprinte. Nikdy som si nemyslel, že dokážem vyhrať túto etapu a ešte aj v zelenom drese. Dokázal som to vo svojom vysnívanom tíme Deceuninck-Quickstep, chalani boli fantastickí, je to úžasné. Nedokážem všetkým dostatočne poďakovať," povedal v televíznom rozhovore Bennett.