Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Tour de France 2022

Pogačar stále verí vo víťazstvo: Musím využiť každú šancu

Slovinský cyklista Tadej Pogačar v bielom drese vedúceho pretekára v kategórii do 25 rokov prichádza na štart 13. etapy 109. ročníka Tour de France z Bourg d’Oissans do Saint-Étienne (192,6 km) v piatok 15. júla 2022 Foto: TASR/AP

Po pondelňajšom voľnom dni smeruje Tour do Pyrenejí. V troch kopcovitých etapách chce Pogačar stiahnuť čo najviac z náskoku dánskeho cyklistu.

Canet-en-Roussillon 18. júla (TASR) - Slovinský cyklista Tadej Pogačar stále verí vo víťazstvo na tohtoročnej Tour de France. Dvojnásobný obhajca prvenstva zo SAE Team Emirates stráca pred záverečným týždňom na celkového lídra Jonasa Vingegaarda dve minúty a 22 sekúnd.

Po pondelňajšom voľnom dni smeruje Tour do Pyrenejí. V troch kopcovitých etapách chce Pogačar stiahnuť čo najviac z náskoku dánskeho cyklistu. Rozhodujúca potom podľa neho bude časovka v sobotňajšej predposlednej etape. "Musím využiť každú šancu a zaútočiť na každom stúpaní, aby som získal nejaký čas. Medzeru musím zaceliť pred časovkou, pretože Jonas je naozaj dobrý. Nemôžem dúfať, že tam získam 30 sekúnd či dve minúty. Dúfam, že nakoniec nebudem nič ľutovať," cituje ho agentúra DPA.

Pogačar dodal, že v prípade neúspechu nahnevaný nebude: "Nebude koniec sveta, ak neprídem do Paríža v žltom. Aj druhé miesto je dobré." Druhý z roku 2021 Vingegaard sa minulý týždeň ujal celkového vedenia, keď svojho súpera zlomil v 11. etape a okrem víťazstva získal aj žltý dres. Jazdec stajne Jumbo-Visma sa presadil v záverečnom stúpaní na Col du Granon, Pogačar v kopci vybuchol a stratil takmer tri minúty. Sobotňajšia časovka má vyše 40,7 kilometra a v tej prvej tohtoročnej (13,2 km) bol Slovinec rýchlejší od Vingegaarda len o osem sekúnd.