Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tour de France 2022

TdF: Pogačarov tímový kolega Majka odstúpil pre zranenie

Poliak Rafal Majka (vľavo), Brit Geraint Thomas (druhý zľava), Slovinec Tadej Pogacar v bielom drese najlepšieho mladého jazdca a Dán Jonas Vingegaard v žltom drese lídra celkového poradia stúpajú počas šestnástej etapy cyklistických pretekov Tour de France. 178,5 kilometra (111 míľ) so štartom v Carcassonne a cieľom vo Foix vo Francúzsku v utorok 19. júla 2022. Foto: TASR/AP

Obhajca celkového prvenstva a druhý muž poradia Tadej Pogačar tak prišiel o jedného z kľúčových pomocníkov.

St. Gaudens 20. júla (TASR)) - Poľský cyklista Rafal Majka odstúpil z Tour de France. Do stredajšej 17. etapy nepustilo jazdca tímu Spojených arabských emirátov zranenie.

Dvojnásobný obhajca celkového prvenstva a druhý muž poradia Tadej Pogačar tak prišiel o jedného z kľúčových pomocníkov. Zo stajne SAE museli už predtým odstúpiť pre koronavírus vrchár George Bennett a Vegard Stake Längen. V utorok skončil ďalší Pogačarov tímový kolega Marc Soler z dôvodu nesplnenia časového limitu. Slovinec stráca na vedúceho Dána Jonasa Vingegaarda z Jumbo-Visma 2:22 min.

Koronavírus potvrdili aj Timovi Wellensovi. Belgičan z tímu Lotto Soudal nemá vážne príznaky, z podujatia však odstúpil v stredu ráno. Počas 17. etapy musel taktiež odstúpiť z pretekov Talian Fabio Felline z tímu Astana-Premier Tech. Felline mal síce negatívny test na koronavírus, ale podľa stanoviska tímu na twitteri je chorý a už niekoľko dní sa na pretekoch trápil.