Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tour de France 2022

Van Vleutenová sa stala celkovou víťazkou ženskej Tour de France

Holandská cyklistka Annemiek van Vleutenová sa teší z celkového víťazstva na ženskej Tour de France. Foto: TASR/AP

Van Vleutenová, ktorá na konci sezóny 2023 plánuje ukončiť kariéru, sa dostala na čelo celkového poradia v sobotu po brilantnom sóle v horskej 7. etape.

La Planche des Belles Filles 31. júla (TASR) - Holandská cyklistka Annemiek van Vleutenová sa stala celkovou víťazkou premiérového ročníka ženskej Tour de France. Tridsaťdeväťročná pretekárka tímu Movistar zavŕšila svoje úspešné ťaženie triumfom v nedeľnej 123 km dlhej záverečnej ôsmej etape, ktorá viedla z Lure do Planche des Belles Filles. Na druhom mieste skončila v celkovej klasifikácii jej krajanka Demi Volleringová (SD Worx), tretiu priečku obsadila Katarzyna Niewiadomová z Poľska (Canyon/SRAM).

Van Vleutenová, ktorá na konci sezóny 2023 plánuje ukončiť kariéru, sa dostala na čelo celkového poradia v sobotu po brilantnom sóle v horskej 7. etape. Holandská veteránka dosiahla cenné double, keď v tomto roku triumfovala aj v ženskej verzii Giro d'Italia. Preteky na talianskych cestách vyhrala v kariére už trikrát, v zbierke má aj zlato z časovky na OH v Tokiu, informovala agentúra AFP.