Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Trenčiansky kraj

Bager prerazil plynové potrubie, plamene šľahali do výšky 10 metrov

Počas výkopových prác dnes predpoludním na Ulici SNP v Novej Dubnici bager prerazil plynovú prípojku. Na mieste zasahovalo 11 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) z Trenčína a Dubnice nad Váhom na troch zásahových vozidlách. Na snímke svedok nehody ukazuje vo svojom mobilnom telefóne horiaci plyn po narušení potrubia pri stavebných prácach, 11. novembra 2015 v Novej Dubnici. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

K prerazeniu potrubia a následnému požiaru došlo na križovatke Ulice SNP a Mierového námestia.

Nová Dubnica 11. novembra (TASR) – Počas výkopových prác dnes predpoludním na Ulici SNP v Novej Dubnici bager prerazil plynovú prípojku. Na mieste zasahovalo 11 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) z Trenčína a Dubnice nad Váhom na troch zásahových vozidlách.

Ako TASR informoval hovorca Krajského riaditeľstva HaZZ v Trenčíne Marián Petrík, k prerazeniu potrubia a následnému požiaru došlo na križovatke Ulice SNP a Mierového námestia. Plamene podľa neho šľahali do výšky asi desať metrov, príslušníci HaZZ ochladzovali okolité budovy, aby nedošlo k výbuchu.

„Miesto udalosti bolo zabezpečené, čakalo sa na plynárov, ktorí po príchode na miesto prívod plynu odstavili. Krátko po 12.00 hodine hasiči činnosť ukončili, pri nehode nikto neutrpel zranenie, “ priblížil Petrík.

Podľa primátora Novej Dubnice Petra Marušinca k prerazeniu potrubia došlo počas rekonštrukčných prác na centrálnych rozvodoch tepla. Po prerazení potrubia vznikol požiar, plamene šľahali do výšky druhého nadzemného podlažia. „Horelo to blízko vchodu do predajne potravín. Ľudí, ktorí boli v predajni, museli evakuovať,“ uviedol Marušinec s tým, že nedošlo k žiadnym zraneniam ani ku škodám na majetku.