Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Trenčiansky kraj

Bánovce nad Bebravou budú žiadať prostriedky z eurofondov na projekty

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Na rekonštrukciu budov v správe mesta, realizáciu cyklotrás či vybudovanie multifunkčného ihriska bude žiadať mesto Bánovce nad Bebravou prostriedky z fondov Európskej únie.

Bánovce nad Bebravou 13. mája (TASR) - Na rekonštrukciu budov v správe mesta, realizáciu cyklotrás či vybudovanie multifunkčného ihriska bude žiadať mesto Bánovce nad Bebravou prostriedky z fondov Európskej únie. Projektové zámery sú v štádiu prípravy a ich zoznam odsúhlasili aj bánovskí mestskí poslanci na svojom rokovaní koncom apríla.

Radnica má záujem o čerpanie fondov na základe avizovaných výziev, pričom svoje projekty plánuje podať na viacero ministerstiev, ale i Úrad vlády SR. Na rezort životného prostredia budú smerovať projekty samosprávy týkajúce sa rekonštrukcie a modernizácie Materskej školy 9. mája, modernej knižnice Ľ. Štúra, zlepšenia energetickej náročnosti budovy Mestského kultúrneho strediska, zateplenia bytového domu na ulici 5. apríla číslo 190, zvýšenia energetickej efektívnosti Základnej školy (ZŠ) Gorazdova, zlepšenia energetickej náročnosti budovy Mestského úradu a druhej etapy vybudovania kanalizácie v Biskupiciach.

Na ministerstvo vnútra podá po vypracovaní projektu radnica žiadosť o financie už na tretiu etapu projektu Vidieť a byť videný, ktorý zahŕňa rozšírenie kamerového systému v meste, v rámci aktuálnej výzvy aj na zníženie energetickej náročnosti verejného osvetlenia, ktorú má pod kuratelou ministerstvo hospodárstva. Rezort pôdohospodárstva a rozvoja vidieka chcú Bánovce nad Bebravou žiadať o nenávratný finančný príspevok na vybudovanie cyklotrás v meste, rezort kultúry o prostriedky na reštaurovanie pomníka Ľudovíta Štúra a Úrad vlády na vybudovanie multifunkčného ihriska na ZŠ na ulici Školská. Radnica má v pláne rekonštrukcie ciest a chodníkov v meste, pričom tento zámer chce financovať z úveru.