Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Práce na ceste pri Bánovciach nad Bebravou obmedzia dopravu

Ilustračné foto Foto: TASR

TASR dnes o tom informovala hovorkyňa Národnej diaľničnej spoločnosti.

Bánovce nad Bebravou 31. marca (TASR) - Prekládka a úprava cesty I/50 pri Bánovciach nad Bebravou si od začiatku apríla vyžiada obmedzenia v doprave. Práce súvisia s výstavbou R2 Ruskovce - Pravotice. TASR dnes o tom informovala hovorkyňa Národnej diaľničnej spoločnosti Eva Žgravčáková.

Prekládka cesty I/50 v križovatke Bánovce - západ v smere na Trenčín bude prebiehať v dvoch etapách. Čiastočné obmedzenie dopravy čaká na motoristov počas celého apríla, v druhej etape, od 1. mája do 31. júla, bude tento úsek cesty úplne uzavretý.

Úprava cesty za križovatkou Bánovce - východ smerom na Prievidzu v mieste pripojenia cesty III/050052 bude rozdelená na tri etapy, z toho prvá a druhá etapa budú prebiehať od 1. do 30. apríla a úsek uzatvoria len čiastočne. Tretia etapa bude prebiehať od 1. do 15. mája a na vodičov čaká len čiastočné obmedzenie.

Čiastočné dopravné obmedzenia vzniknú na úseku I/50 aj pre realizáciu dočasného napojenia R2 z obce Pravotice na túto cestu, a to od 15. mája do 15. júna.

Pri realizácii dočasného napojenia R2 na cestu I/50 a pri úprave cesty bude doprava riadená svetelnými signálmi. V prípade čiastočnej uzávery - pri prekládke cesty I/50 bude doprava vedená v ostávajúcej časti vozovky striedavo alebo tam, kde to šírkové usporiadanie cesty dovoľuje, obojsmerne.

V prípade úplnej uzávery cesty I/50 bude doprava vedená po cestách III/05026 a II/516 a späť na cestu I/50, riadená bude dopravnými značkami a dopravnými zariadeniami. Pri úplnej uzávere nie je obchádzková trasa vhodná pre prepravu nadmieru ťažkých a rozmerných predmetov alebo vozidiel.