Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU: Na Sládkovičovej ulici vyrástlo detské ihrisko

Ilustračné foto Foto: TASR/Alexandra Moštková

Obnovu ihriska navrhla Bánovčanka Martina Kňazovčíková v projekte Vyhraj krajšie Slovensko.

Bánovce nad Bebravou 8. decembra (TASR) - Nové detské ihrisko pribudlo v uplynulom období na Sládkovičovej ulici v Bánovciach nad Bebravou. Chátrajúci priestor so zarasteným pieskoviskom a starými šmykľavkami na sídlisku Stred sa na nový premenil z iniciatívy miestnych obyvateľov.

Obnovu ihriska navrhla Bánovčanka Martina Kňazovčíková v projekte Vyhraj krajšie Slovensko s Karičkou. "S detičkami sme museli chodiť dosť ďaleko a na Sládkovičovej bol vhodný priestor na vybudovanie ihriska. Ja sama mám dve deti, najväčšiu radosť má môj päťročný syn. Je nadšený. Chodia sem aj jeho kamaráti z okolitých sídlisk, aj keď to majú trocha ďalej," povedala Kňazovčíková.

Deti môžu na novom ihrisku využiť hojdačky, šmykľavky, rôzne preliezačky či lezeckú stenu. Rekonštrukciu vníma pozitívne aj samospráva mesta. "Mesto Bánovce nad Bebravou, samozrejme, víta takúto spoluprácu a podobným aktivitám sa nebránime taktiež v budúcnosti," poznamenal Peter Baláž, vedúci oddelenia životného prostredia, dopravy, obchodu a služieb mesta Bánovce nad Bebravou.

Priblížil, že samospráva v súvislosti s realizáciou detského ihriska zabezpečila výkop dopadových plôch, nákup a dodanie piesku do nich, zafinancovala tiež nákup hracieho prvku za 1200 eur, ktorý je súčasťou ihriska. "Zároveň sme zakúpili tri lavičky, ktoré budú na danom mieste osadené v prvej polovici budúceho roka," dodal.