Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Trenčiansky kraj

Bánovce nad Bebravou majú záujem zrevitalizovať mestský park

Na snímke súsošie Ľ. Štúra na Námestí Ľ. Štúra počas osláv pri príležitosti 200. výročia narodenia Ľ. Štúra. Bánovce nad Bebravou Foto: TASR/Alexandra Moštková

Predmetom revitalizácie parku, ktorý býva dejiskom viacerých kultúrnych podujatí, bude okrem náhradnej výsadby aj vybudovanie nového amfiteátru.

Bánovce nad Bebravou 7. apríla (TASR) - Bánovská samospráva má záujem revitalizovať mestský park v centre. Na svoj zámer, ktorý chce financovať z fondov Európskej únie (EÚ), už pripravuje projekt.

"Zámer revitalizovať park vychádza aj zo snahy vedenia mesta čo najlepšie využiť túto plochu pre obyvateľov i návštevníkov mesta. A to tak v oblasti relaxu, ako aj aktívneho oddychu," uviedol pre TASR hovorca bánovskej radnice Miroslav Schlesinger.

Predmetom revitalizácie parku, ktorý býva dejiskom viacerých kultúrnych podujatí, bude okrem náhradnej výsadby aj vybudovanie nového amfiteátru, detských ihrísk, chodníkov pre cyklistov a korčuliarov, stánku s občerstvením a toaliet či fontány.

Podkladovú štúdiu, ktorú zverejnila samospráva aj na stránke mesta, v súčasnosti spracúva do projektovej vízie. "Plánujeme ňou následne reagovať na konkrétnu výzvu na predkladanie projektov," avizoval Schlesinger.