Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Trenčiansky kraj

Bánovce nad Bebravou začali s opravou chodníkov na Partizánskej ulici

Ilustračná foto Foto: TASR – František Iván

Rekonštrukcie sa dočká i priľahlá vozovka.

Bánovce nad Bebravou 9. júna (TASR) - Mesto Bánovce nad Bebravou začalo v týchto dňoch s opravou chodníkov na Partizánskej ulici. Rekonštrukcie sa dočká i priľahlá vozovka. Informovala o tom bánovská radnica v tlačovej správe.

"Rekonštrukcia zahŕňa obnovu asfaltového povrchu chodníkov a výmenu obrubníkov v celom úseku od križovatky s ulicou A. Hlinku po predajňu nábytku po oboch stranách cesty. Najskôr sa začne s rekonštrukciou chodníka na ľavej strane," uviedla samospráva.

Práce by podľa odhadov radnice mali trvať približne tri mesiace, samospráva ich bude financovať z rozpočtu mesta. "Oprava povrchu vozovky na ulici Partizánska, ktorú zabezpečí a bude financovať Trenčiansky samosprávny kraj, sa začne koncom leta," doplnila.

Bánovská radnica pripravuje opravy i ďalších chodníkov v meste. "Zamestnanci mapujú všetky chodníky v meste, hlavne rozsah ich poškodenia, i vzhľadom na podnety od občanov a poslancov mestského zastupiteľstva. V rozpočte mesta je aktuálne vyčlenených 20.000 eur, z ktorých postupne financujeme projektovú dokumentáciu na opravu ďalších úsekov chodníkov," dodala samospráva.