Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

Bánovská samospráva chce vybudovať centrum zdravotnej starostlivosti

Ilustračné foto. Foto: TASR - Dano Veselský

V objekte chce mesto zriadiť nové priestory pre lekárov, gynekologickú ambulanciu, ambulanciu pre deti a dorast, praktického lekára pre dospelých, ako i stomatologické oddelenie.

Bánovce nad Bebravou 9. septembra (TASR) - Mesto Bánovce nad Bebravou plánuje zabezpečiť výstavbu nového centra integrovanej zdravotnej starostlivosti (CIZS). Jeho súčasťou bude i denné centrum pre seniorov. Na dodávateľa prác vyhlásila radnica verejnú súťaž, náklady na stavebné práce odhadla takmer na 900.000 eur.

Nové CIZS by malo vzniknúť pri Farskej ulici na mieste pôvodného objektu pre seniorov, ktorý mesto muselo zo statických dôvodov v uplynulom období asanovať. "Výstavbou nového objektu CIZS sa aspoň čiastočne riešia chýbajúce kapacity v meste. Mesto potrebuje nové priestory na zabezpečenie zdravotnej starostlivosti i priestory pre seniorov," ozrejmila bánovská radnica vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie.

V objekte chce mesto zriadiť nové priestory pre lekárov, gynekologickú ambulanciu, ambulanciu pre deti a dorast, praktického lekára pre dospelých, ako i stomatologické oddelenie. Vytvoriť tam chce i denné centrum, kde sa budú môcť seniori zdržiavať počas celého dňa.

Náklady na výstavbu CIZS odhadlo mesto na 891.446,21 eura bez dane z pridanej hodnoty, lehotu na predkladanie ponúk určilo do 4. októbra. Kritériom pre výber víťaza verejnej súťaže je najnižšia ponúknutá cena. Investíciu chce radnica financovať z Integrovaného regionálneho operačného programu.