Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trenčiansky kraj

Beluša zaočkovala klientov a zamestnancov opatrovateľskej služby

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Po zavedení elektronického systému registrácie na očkovanie je obec nápomocná i pri nahlasovaní sa občanov do systému.

Beluša 5. mája (TASR) – Klientov a zamestnancov obecného zariadenia opatrovateľskej služby v obci Beluša v Púchovskom okrese zaočkovali prvou dávkou vakcíny proti ochoreniu COVID-19 zdravotníci z mobilnej očkovacej jednotky ilavskej nemocnice. TASR o tom informovala vedúca oddelenia vnútornej správy obecného úradu Zdena Hyžáková.

„Pre občanov umiestnených v obecnom zariadení opatrovateľskej služby obec zabezpečila výjazd mobilnej očkovacej jednotky, ktorej personál zaočkoval prvou dávkou vakcíny 13 klientov zariadenia. Očkovanie sme umožnili aj pre personál v zariadení či obecné opatrovateľky spolu s opatrovanými občanmi. Spolu dostalo vakcínu 49 občanov,“ uviedla Hyžáková.

Ako dodala, obec od začiatku pandémie pomáha svojim občanom pri zabezpečovaní základných životných potrieb, nákupov a vo svojom úsilí nepoľavila ani vo fáze zabezpečenia očkovania. Prioritou je ochrana života a zdravia tých najzraniteľnejších - seniorov a imobilných občanov. Po zavedení elektronického systému registrácie na očkovanie je obec nápomocná i pri nahlasovaní sa občanov do systému.

„Aj očkovanie druhou dávkou bude zabezpečené obdobným spôsobom. Vďaka tomu, že budú klienti v zariadení preočkovaní, budeme môcť následne po veľmi dlhej dobe uvoľniť prísne nariadenia v zariadení a umožniť režim návštev či stretnutí klientov s rodinami,“ doplnila Hyžáková.