Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Trenčiansky kraj

Do Bojníc sa po rokoch vráti policajná stanica

Ilustračné foto Foto: FOTO TASR/Tomáš Doboš

Pôsobenie štátnej polície priamo v kúpeľnom meste nie je novinkou.

Bojnice 19. marca (TASR) - K štvorčlennej hliadke Mestskej polície (MsP) v Bojniciach pribudne ešte tento rok niekoľko členov štátnej polície. V kúpeľnom meste nevznikne obvodné oddelenie, ale policajná stanica, príslušníci štátnej polície budú mať na starosti okrem Bojníc aj iné okolité obce.

Pôsobenie štátnej polície priamo v kúpeľnom meste nie je novinkou. "Policajná stanica tu bola pred niekoľkými rokmi, skončila kvôli vysokému nájmu," objasnil pre TASR primátor mesta František Tám.

Mesto už priestory pre policajnú stanicu pripravilo, podľa požiadaviek polície ich môže ešte upraviť. Sídliť bude v tej istej budove ako MsP. "Podľa mojich posledných informácií by mali začať fungovať na jeseň," povedal Tám.

Primátor vylučuje možnosť, že by mal z dôvodu prichádzajúcej štátnej polície znižovať stavy v tej mestskej. "Máme teraz štyroch policajtov, z toho jedna policajtka je momentálne na materskej dovolenke. Na letnú sezónu by sme chceli stav naopak ešte o jedného člena zvýšiť," ozrejmil.

Zriadenie policajnej stanice v Bojniciach ešte v tomto roku potvrdila TASR aj hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Trenčíne Elena Antalová. "Policajná stanica bude mať šesť plus jedného člena, budú to policajti presunutí z iného oddelenia, nakoľko početné stavy policajtov v územnej pôsobnosti KR PZ sú stanovené," vysvetlila. Polícia podľa nej predpokladá, že na starosti budú mať okrem Bojníc aj Kanianku, Šútovce, Kocurany a Opatovce nad Nitrou.

"Každý rok navštívi mesto okolo 400.000 turistov. Myslím si, že pre Bojnice je kvôli bezpečnosti občanov aj turistov štátna polícia potrebná," podotkol Tám. Bližšej spolupráci mestských policajtov so štátnymi sa mesto nebráni, ak sa podľa Táma dohodnú, môžu vytvoriť aj spoločné hliadky.