Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trenčiansky kraj

Bojnická zoologická záhrada opäť hľadá najlepšieho mladého zoológa

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Dano Veselský

Súťažiť sa bude opäť v štyroch kategóriách: materské školy, prvý stupeň základných škôl (ZŠ), druhý stupeň ZŠ a stredné školy.

Bojnice 25. apríla (TASR) - V Bojniciach sa opäť stretnú záujemcovia o svet fauny a flóry, aby si zmerali svoje vedomosti. Národná zoologická záhrada v Bojniciach spolu s Centrom voľného času Junior Bojnice a Knižnicou Jána Kollára v Kremnici spustili štvrtý ročník Slovenskej Zoo Lympiády, ktorá má za cieľ vybrať najlepšieho mladého zoológa Slovenska. Informoval o tom hovorca zoo Pavel Procner.

Organizátori už spustili online prihlasovanie, ktoré potrvá do 3. mája. Samotná súťaž sa bude konať 28. júna v Národnej zoo Bojnice. Súťažiť sa bude opäť v štyroch kategóriách: materské školy, prvý stupeň základných škôl (ZŠ), druhý stupeň ZŠ a stredné školy. "Pre súťažiacich sme opäť pripravili štyri témy pod vedením odborných garantov: ochráňme život v korunách stromov, ochráňme život vo vzduchu a pod hladinou, ochráňme život v lese pomocou pobytových znakov a skúsme žiť v súlade s prírodou," priblížil Procner. V rámci prípravy podľa neho prichystali organizátori i dobrovoľné prednášky, na ktoré sa môže každý súťažiaci pri registrácii prihlásiť.

"Cieľom Slovenskej Zoo lympiády je zvýšiť záujem detí, žiakov a študentov slovenských škôl o zoológiu, ekológiu a ich environmentálne povedomie. Súčasne má prispieť k zlepšeniu informovanosti a angažovanosti v otázkach životného prostredia a k zvýšeniu environmentálneho povedomia verejnosti vrátane posilnenia spolupráce a komunikácie so zainteresovanými skupinami," skonštatoval Procner.

Všetky potrebné informácie nájdu súťažiaci na internetovej stránke www.zoo-lympiada.sk.