Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Bojnické kúpele plánujú investície za asi 60 miliónov eur

Kúpele Bojnice, archívne foto. Foto: Slovakia.travel

Investícia do dvojhotela predstavuje 50 miliónov eur, do malého zábavného parku 9,2 milióna eur. Tieto projekty majú Kúpele Bojnice ambíciu financovať z vlastných prostriedkov.

Bojnice 20. apríla (TASR) - Dvojhotel ako i malý zábavný park plánujú postaviť Kúpele Bojnice v Bojniciach v blízkosti kúpaliska Čajka, respektíve v jeho areáli. Investičné zámery odhadla akciová spoločnosť dovedna na takmer 60 miliónov eur.

"My sme vypracovali niekoľko štúdií na revitalizáciu a novú výstavbu priestoru, ktorý je v Bojniciach najzaujímavejší a najatraktívnejší. Tie štúdie predstavovali realizáciu niekoľkých zariadení, ubytovacích, ale aj infraštruktúrnych. Predovšetkým tam treba vytvoriť produkt, ktorý tam dnes nie je," načrtol pre TASR generálny riaditeľ Kúpeľov Bojnice Slavomír Eliaš. Vyčíslil, že zámery spoločnosť odhadla na 100 miliónov eur, pričom by mali priniesť ďalších 3000 pracovných miest.

Zámery majú bojnické kúpele v pláne realizovať postupne, pričom dva projekty z nich sú už v štádiu posudzovania príslušnými orgánmi. Prvý z nich by bol sústredený v blízkosti kúpaliska Čajka, druhý priamo v jeho areáli. "Prvé, čo by bolo na pláne v realizácii, by bol jeden dvojhotel, ktorý by mal dvakrát 350 ubytovacích miest. Medzi týmito dvoma hotelmi by bol umiestnený veľmi zaujímavý akvapark, ktorý by bol rozdelený do dvoch častí. Keďže Bojnice sú rajom detí, jedna časť týchto vnútorných bazénov by bola orientovaná na deti, druhá zase na seniorov. Okrem toho by tam bolo všetko, čo patrí do sveta takýchto zariadení, sústava sáun, fitness, kongresové priestory, oddychové a zábavné priestory pre deti," priblížil.

Ďalším aktuálnym projektovým zámerom spoločnosti je vytvorenie malého zábavného parku v priestore kúpaliska Čajka, ktoré je pod správou kúpeľov. "Tento by sme vedeli okamžite realizovať a s umiestnením tejto atrakcie nám súhlasia aj pamiatkari. Až na jednu atrakciu, s ktorou nesúhlasia, a to je horská dráha. V najvyššom bode totiž presahuje úroveň prístupového chodníka o šesť metrov. Veci nie sú uzavreté, budeme s nimi rokovať a hľadať spoločnú reč, aby sme dosiahli zhodu a mohli realizovať tento zámer," dodal Eliaš.