Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Bojnickí škôlkari majú nové rozprávkové ihrisko

Na snímke nové ihrisko v areáli materskej školy v Bojniciach vo štvrtok 29. októbra 2015. Foto: TASR/Alexandra Moštková

Nové ihrisko zafinancovalo mesto cez rozpočet ZŠ s MŠ v Bojniciach.

Bojnice 29. októbra (TASR) - Bojnickí škôlkari sa už môžu zahrať na novom ihrisku v rozprávkovom štýle. Ihrisko v podobe domčekov s rôznymi hracími prvkami z agátového dreva, ktoré dnes slávnostne otvorili v areáli materskej školy (MŠ), je podľa riaditeľky Základnej školy (ZŠ) s MŠ v Bojniciach Evy Rybárovej prvým svojho druhu v rámci materských škôl na Slovensku.

Škôlka, ako ozrejmila riaditeľka školy, mala voľné priestory, kde mohla umiestniť preliezky pre deti. Asi pred piatimi rokmi vybudovala preliezky z mäkkého dreva, no po troch-štyroch rokoch sa zničili. "Tak sme sa pozerali po nových, spočiatku sme chceli, že budú len kovové, no keď sme videli takéto zostavy z agátového dreva, tak nás to chytilo za srdce a sme si povedali, že radšej nejaké finančné prostriedky zoženieme, poprosíme sponzorov a podarilo sa nám to. Keď sme rozprávkové Bojnice, máme teraz aj rozprávkovú škôlku," priblížila.

Doplnila, že nové ihrisko zafinancovalo mesto cez rozpočet ZŠ s MŠ v Bojniciach, vo veľkej miere prispelo aj rodičovské združenie z dvoch percent z daní, tiež sponzori. "Všetky prvky ihriska sú certifikované, po stránke bezpečnosti je teda všetko dodržané. Dodávateľom je slovenská firma," uzavrela.

Primátor Bojníc František Tám vybudovanie ihriska víta, keďže deti je potrebné podporovať. Mesto sa podľa jeho slov bude rovnako naďalej snažiť zveľaďovať aj ďalšie priestory materskej školy.