Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Trenčiansky kraj

Bojnický zámok vlani navštívilo viac ako 195.000 ľudí

Bojnický zámok Foto: TASR/Pavol Remiáš

Okrem klasických prehliadok ponúklo vlani múzeum aj dlhoročné tematické podujatia.

Bojnice 8. februára (TASR) - Komnatami a nádvoriami zámku v Bojniciach sa vlani prešlo dovedna 195.410 návštevníkov. TASR o tom dnes informovala kultúrno-propagačná manažérka Slovenského národného múzea (SNM)- Múzea Bojnice Petra Gordíková.

Okrem klasických prehliadok ponúklo vlani múzeum aj dlhoročné tematické podujatia. Národná kultúrna pamiatka ožila príbehmi z histórie zámku, a to v rámci romantického Valentína na zámku či Medzinárodného festivalu duchov a strašidiel, počas ktorého sa návštevníci dozvedeli o osudoch mŕtvych neviest. "Počas podujatia Rozprávkový zámok si zase mohli pozrieť štvoricu najmilších rozprávok, v auguste zámok ožil muzikálom V tieni veže z pera Vojtecha Bartka. Koniec októbra a začiatok novembra spestrilo podujatie Bojnický svetlonos na zámku a obdobie od adventu do Troch kráľov zase Vianoce na zámku," uviedla Gordíková.

SNM-Múzeum Bojnice, ako ďalej priblížila, pripravilo aj viaceré tematické výstavy, k 65. výročiu ničivého požiaru a vzniku múzea to bola zbierka dobových fotografií z jeho histórie, počas leta zase výstava Katastrofy ľudského tela. "Návštevníci si ešte stále môžu prezrieť aj expozíciu mučiacich nástrojov, ktorú sme sprístupnili pre veľký záujem verejnosti do konca marca," dodala.

Tradičné podujatia môže verejnosť navštíviť na zámku aj tento rok.