Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Obyvatelia z Brezovej môžu posielať podnety cez Odkaz pre starostu

Mestský úrad v Brezovej pod Bradlom. Foto: TASR Radovan Stoklasa

Za celoslovenským projektom Odkaz pre starostu stojí Inštitút pre dobre spravovanú spoločnosť, ktorý ho vytvoril v roku 2010.

Brezová pod Bradlom 9. apríla (TASR) – Obyvateľom Brezovej pod Bradlom pribudla ďalšia možnosť, ako sa môžu skontaktovať s miestnou samosprávou a upozorniť ju na problémy v meste. Samospráva sa totiž pripojila k projektu Odkaz pre starostu.

Podnety môžu občania posielať z webovej stránky odkazprestarostu.sk alebo priamo z mobilného telefónu. "Po nahlásení podnetu ho administrátor odošle samospráve. Tá odpovie, či a ako bude podnet riešiť. Ak nezašle prvú odpoveď do 14 dní od pridania, podnet je automaticky označený ako neriešený. Portál informuje pomocou notifikácie v aplikácii alebo e-mailom o odoslaní podnetu, odpovedi samosprávy, zmene statusu či o nových komentároch," uviedla samospráva mesta.

Používatelia najčastejšie nahlasujú problémy týkajúce sa kvality ciest a chodníkov, dopravného značenia, neporiadku či životného prostredia. Okrem riešenia aktuálnych problémov obyvateľov portál pomáha zorientovať sa v kompetenciách samosprávy. Obyvatelia môžu sledovať pod každým podnetom komunikáciu medzi samosprávou a obyvateľmi, ale aj medzi samosprávami a ďalšími subjektmi, ktoré do riešenia problémov vstupujú.

Za celoslovenským projektom Odkaz pre starostu stojí Inštitút pre dobre spravovanú spoločnosť, ktorý ho vytvoril v roku 2010.