Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

Bývalý areál handlovského gymnázia prebuduje investor na byty

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

O budovy školy a prislúchajúce pozemky školy prejavil v rámci OVS investor z Handlovej záujem ako jediný.

Handlová 3. mája (TASR) - Bývalý areál Gymnázia Ivana Bellu v Handlovej prebuduje súkromný investor na byty. Prevod majetku Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) na základe obchodnej verejnej súťaže (OVS) odobrili trenčianski krajskí poslanci na svojom rokovaní v pondelok (2. 5.). Investor zaň zaplatí 460.500 eur.

"TSK našiel kupca na budovu bývalého gymnázia v Handlovej. Trvalo nám dlhé roky tento majetok predať. Som rád, že sa našla spoločnosť, ktorá za viac ako 460.000 eur budovu odkúpi a túto chce spoločnosť z Handlovej premeniť na bývanie, teda byty," skonštatoval predseda TSK Jaroslav Baška.

O budovy školy a prislúchajúce pozemky školy prejavil v rámci OVS investor z Handlovej záujem ako jediný. V Handlovej vlastní i dom služieb. Ponúkol cenu, ktorá je o 500 eur vyššia ako všeobecná hodnota majetku určená znalcom. Získa osem pozemkov, budovu školy, dielní, vonkajšie úpravy a oplotenia. Budovy ma záujem zrekonštruovať na bytové jednotky s tým, že využiť chce i existujúce spoločné priestory, ako i telocvičňu, a to aj pre záujmové krúžky a organizácie. Rovnako tam plánuje vybudovať oddychovú zónu.

Bývalú školu, ktorú postavili v roku 1948, chcela krajská samospráva predať od roku 2015 niekoľkokrát. Ešte koncom roka 2019 tiež schválila príslušná komisia pri krajskom zastupiteľstve odpredaj majetku formou osobitného zreteľa jednej súkromnej spoločnosti, ktorá tam deklarovala záujem vybudovať domov sociálnych služieb pre seniorov, čo kritizovali viacerí krajskí poslanci. Materiál na nasledujúcom rokovaní koncom novembra 2019 nakoniec TSK stiahol.