Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

M. Chovanec bude opäť kandidovať na post primátora ako nezávislý

Marián Chovanec je súčasným primátorom Bánoviec nad Bebravou.

Bánovce nad Bebravou 20. augusta (TASR) - Súčasný primátor Bánoviec nad Bebravou Marián Chovanec (nezávislý) plánuje opäť kandidovať na svoj post v novembrových komunálnych voľbách. Pre TASR to potvrdil s tým, že o hlasy Bánovčanov sa bude uchádzať ako nezávislý kandidát.

"Myslím si, že štyri roky mojej práce priniesli svoje ovocie. Boli to aj pekné chvíle, boli to aj ťažké chvíle, ktoré s takouto prácou určite súvisia. Rozhodne nemôžem ostať v polovici cesty, takže pokračujem ďalej, chcem kandidovať na post primátora mesta," zdôvodnil Chovanec.

Pokračoval, že rád by dokončil rozbehnuté projekty a tým, že ide nové programovacie obdobie 2014 až 2020, rozhodne budú nové výzvy, v ktorých sa mesto môže nájsť. "Budú nové možnosti ako mesto rozvíjať a budovať. A to je môj hlavný zámer," doplnil.

V roku 2010 sa súčasný bánovský primátor uchádzal o hlasy voličov ako nezávislý kandidát, rovnako to bude aj v nadchádzajúcich voľbách. "Teraz je obdobie, keď nezávislí kandidáti potrebujú patričné množstvo podpisov. Veľmi vnímam ako milú situáciu, že si sami občania chodia pýtať petičné hárky a sú mi nápomocní v kandidatúre. Takže pevne verím, že spolu s občanmi, ktorí pochopili moju filozofiu a chcú ma podporiť, pôjdeme ďalej a niekam toto mesto posunieme," zdôraznil Chovanec s tým, že prípadnej podpore politických subjektov sa brániť nebude. "Je to na komunikácii a uvidíme, kde môžeme spojiť svoje myšlienky v prínose pre občana," dodal.

V komunálnych voľbách v roku 2010 podporilo Chovanca 44,62 % voličov. Ďalší oficiálni kandidáti na post primátora Bánoviec nad Bebravou zatiaľ známi nie sú.

Komunálne voľby budú 15. novembra. Hlasovanie o starostoch, primátoroch a obecných poslancoch sa koná v posledných 14 dňoch ich volebného obdobia. Vyhlasuje ich predseda Národnej rady SR najneskôr 90 dní pred ich konaním.