Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Trenčiansky kraj

Členky komisie chodili s prenosnou urnou za voličmi šesť hodín

Ilustračné foto Foto: TASR

Podľa Pacúchovej len niekoľko zo 70 záujemcov o hlasovanie do prenosnej urny nebolo pacientmi v považskobystrickej nemocnici.

Považská Bystrica 6. apríla (TASR) - Vo volebnom okrsku číslo 12 v považskobystrickej Základnej škole Nemocničná hlasovalo do prenosnej urny asi sedem desiatok voličov. V porovnaní s prvým kolom prezidentských volieb bol ich počet takmer dvojnásobný. Informovala o tom členka komisie Miroslava Pacúchová.

S prenosnou volebnou urnou chodili dve členky komisie šesť hodín. Dôvodom vysokého počtu záujemcov o voľby do prenosnej urny bol fakt, že vo volebnom okrsku je nielen považskobystrická nemocnica, ale aj doliečovacie, paliatívne a psychiatrické oddelenie a centrum sociálnych služieb.

Podľa Pacúchovej len niekoľko zo 70 záujemcov o hlasovanie do prenosnej urny nebolo pacientmi v považskobystrickej nemocnici. Jednou z nich bola pani Ľudmila, ktorá do prenosnej urny volila aj v prvom kole prezidentských volieb.

"Pred tromi týždňami mi v Malackách operovali bedrový kĺb, preto som volila tam. Voličský preukaz som mala vybavený na obe kolá volieb, počas druhého kola som však už bola doma, a tak som využila možnosť voliť do prenosnej urny doma," povedala Ľudmila.

V minulosti voľbám neprikladala až taký podstatný význam, niektoré z rôznych príčin vynechala. Tohtoročné prezidentské voľby však považuje za dôležité.

"Prieskumy hovoria o tesnom výsledku, rozhodovať teda môže každý hlas. Nie je mi jedno, kam sa posunie Slovensko. A i keď kompetencie hlavy štátu sú u nás limitované, prezident má právomoci zasahovať do diania v štáte," doplnila.