Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Trenčiansky kraj

Do primátorského kresla v Prievidzi opäť zasadla Katarína Macháčková

Katarína Macháčková, archívna snímka. Foto: TASR Dano Veselský

Staronová primátorka, ktorá metropolu hornej Nitry povedie tretie volebné obdobie po sebe, v pondelok zložila na ustanovujúcom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ) svoj sľub.

Prievidza 3. decembra (TASR) - Do primátorského kresla v Prievidzi opäť zasadla Katarína Macháčková (Spolu-občianska demokracia). Staronová primátorka, ktorá metropolu hornej Nitry povedie tretie volebné obdobie po sebe, v pondelok zložila na ustanovujúcom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ) svoj sľub. Ten zložili mestskí poslanci, ktorí budú nasledujúce štyri roky hájiť záujmy obyvateľov.

"Prievidzu čakajú veľké projekty, o ktorých sme hovorili, deviata koľaj, budovanie vnútrobloku na sídlisku, budovanie cyklotrasy, ďalšia rekonštrukcia materskej škôlky, budovanie obchvatu, dokončenie rekonštrukcie futbalového štadiónu. Myslím, že máme pripravených veľa zaujímavých, pekných projektov a verím, že jedným slovom sa dá povedať, že Prievidzu čaká obdobie rozmachu," načrtla Macháčková.

Mesto sa podľa nej tiež bude snažiť vytvárať podmienky pre mladé rodiny, to považuje za prioritu, lebo chce, aby sa tam mladí ľudia postupne vrátili, teda tí, ktorí odišli a tí, ktorí tam sú, aby z mesta neodchádzali. "Preto chceme pokračovať v budovaní nájomných bytov, chceme riešiť výstavbu jaslí, detský plavecký bazén, aby sme sa stali atraktívnym miestom pre život," doplnila s tým, že samospráva sa chce tiež naďalej aktívne podieľať na transformácii regiónu z uhoľného priemyslu.

Spolu-občianska demokracia bude mať v 25-člennom prievidzskom mestskom parlamente 15 poslancov, päť poslancov bude mať koalícia SaS, OĽaNO, KDH, Sme rodina a Progresívne Slovensko (PS). Nezávislí poslanci budú štyria a jedného poslanca bude mať koalícia Smer-SD, SNS a Strana zelených (SZ). V 25-člennom MsZ je 15 poslancov, ktorí tam pôsobili už v minulom volebnom období. "Ja sa veľmi teším, že nastala istá obmena v zastupiteľstve, že prišli mladší ľudia, verím, že prinesú novú energiu, nový náboj. Zároveň považujem za veľmi dobré spojenie mladosti a skúsenosti, čiže kombináciu tých, ktorí už pracovali a nových, ktorí prišli," ozrejmila Macháčková. Zároveň podľa svojich slov vyzvala a poprosila zvolených poslancov k spolupráci. Ja si myslím, že aj to predchádzajúce obdobie ukázalo, že spolupracovať sa dá. Verím, že pôde tohto MsZ sa nebude robiť žiadna politika, ale len práca pre obyvateľov," dodala.

Svojho poslaneckého mandátu sa ešte pred ustanovujúcim zasadnutím vzdal Vladimír Revický a nahradila ho Viera Dušičková. Z ustanovujúceho zasadnutia sa ospravedlnili poslanci Helena Dadíková a Peter Oulehle, tí majú zložiť svoj sľub na ďalšom zasadnutí MsZ.