Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Trenčiansky kraj

Dobrovoľníci vyzbierali v Trenčíne 3 vozíky potravín

Ilustračné foto Foto: TASR

Zbierka trvanlivých potravín a hygienických potrieb, ktorú zrealizovali dobrovoľníci Maltézskej pomoci Slovensko, je určená na pomoc ľuďom v núdzi.

Trenčín 26. novembra (TASR) – Dobrovoľníci Maltézskej pomoci Slovensko vyzbierali v minulom týždni v rámci potravinovej zbierky v jednom z trenčianskych obchodných centier tri plné nákupné vozíky trvanlivých potravín a hygienických potrieb. Zbierka je určená na pomoc ľuďom v núdzi.

Ako TASR informoval hovorca Maltézskej pomoci Slovensko Tibor Ujlacký, zbierka sa uskutočnila od 16. do 21. novembra v rámci celoslovenskej kampane reťazca Tesco. „Jej cieľom je pomáhať ľuďom bez domova, sociálne slabším, opusteným matkám a tým, ku ktorým nebol osud príliš štedrý. Zbierkou sa organizátori snažia vyjadriť to, že im osud týchto ľudí nie je ľahostajný,“ uviedol Ujlacký.

Ľudia sa podľa neho mohli do zbierky zapojiť nákupom trvanlivých potravín alebo hygienických potrieb, ktoré odovzdali dobrovoľníkom pri vstupe do predajne. Potraviny následne poputujú tým, pre ktorých zima bude opäť ťažká. „Podobne ako vlani, aj tento rok odovzdajú ľuďom v núdzi dostatok potravín na prípravu porcií teplého jedla, na čom sa podieľajú aj trenčianski dobrovoľníci Maltézskej pomoci Slovensko,“ doplnil hovorca.