Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Trenčiansky kraj

Jedna koľaj je už v prevádzke. Po vykoľajení vlaku pri Trenčíne

Na snímke osobný vlak sa vykoľajil na okraji Trenčína na trati do Nového Mesta nad Váhom v sobotu 14. mája 2016. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Vlaky však v tomto úseku jazdia zníženou rýchlosťou 30 kilometrov za hodinu.

Zlatovce 15. mája (TASR) - Jedna traťová koľaj na mieste sobotného (14.5.) vykoľajenia vlaku v blízkosti železničnej stanice Zlatovce neďaleko Trenčína je už v prevádzke. Vlaky však v tomto úseku jazdia zníženou rýchlosťou 30 kilometrov za hodinu. TASR o tom informovala hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Martina Pavliková.

"Na odstraňovaní následkov vykoľajenia sa pracovalo celý včerajší deň aj počas noci. Bolo potrebné vymeniť celý železničný zvršok na približne 80 metroch, polámané koľaje a upevňovadlá na výhybke," uviedla. Príčiny vykoľajenia vlaku sú predmetom vyšetrovania.

Posledné dva vagóny osobného vlaku sa vykoľajili v sobotu predpoludním pri vchádzaní do železničnej stanice Zlatovce. "Vo vlaku sa nachádzalo približne 20 cestujúcich, nikomu z nich sa nič nestalo. Došlo však k značnému poškodeniu výhybky a koľají nad výhybkou," uviedla hovorkyňa.

Všetci dopravcovia zabezpečili pre cestujúcich náhradnú autobusovú dopravu.