Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Trenčiansky kraj

Dubčekov odkaz bude predmetom celoslovenskej literárnej súťaže

Ilustračné foto Foto: Teraz.sk

Autorské práce bude hodnotiť odborná porota zložená z vedeckých pracovníkov, novinárov a pedagógov.

Uhrovec 8. apríla (TASR) - Odkaz Alexandra Dubčeka bude predmetom celoslovenskej literárnej súťaže. Pri príležitosti 100. výročia narodenia tohto politika, demokrata a Európana ju vyhlásila obec Uhrovec v spolupráci s Trenčianskym samosprávnym krajom (TSK), informoval Matej Plánek z oddelenia komunikácie a medzinárodných vzťahov Úradu TSK.

"Žiaci základných a študenti stredných či vysokých škôl budú môcť v rámci súťaže predstaviť prostredníctvom ľubovoľného slohového útvaru vlastný pohľad na túto významnú osobnosť moderných slovenských dejín," uviedol Plánek.

Príspevky je potrebné zaslať do konca júna v dvoch vyhotoveniach na adresu Obecného úradu v Uhrovci a zároveň e-mailom na projekty@uhrovec.sk. Autorské práce bude hodnotiť odborná porota zložená z vedeckých pracovníkov, novinárov a pedagógov.

Vyhodnotenie súťaže sa uskutoční v novembri v rodnej obci Dubčeka ako súčasť vzdelávacieho seminára pre mládež, na ktorý budú pozvaní všetci prihlásení autori. Súťaž sa koná v rámci Roka Alexandra Dubčeka, ktorý vyhlásila Matica slovenská.