Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trenčiansky kraj

Na rušenie detskej pohotovosti nevidí Dubnica nad Váhom reálne dôvody

Ilustračné foto. Foto: TASR - Michal Svítok

V Trenčianskom kraji plánuje ministerstvo zdravotníctva zrušiť detské pohotovosti v Dubnici nad Váhom, Partizánskom, Myjave a Novom Meste nad Váhom.

Dubnica nad Váhom 7. júna (TASR) – Mesto Dubnica nad Váhom nevidí reálne dôvody na zrušenie detskej pohotovosti v meste, ku ktorému má dôjsť v novembri budúceho roku. TASR o tom informovala Mária Škvarová z kancelárie primátora.

"Mesto Dubnica nad Váhom nevníma avizovanú správu o rušení detskej pohotovosti pozitívne. Nikto samospráve doteraz nepredložil nijaké relevantné informácie či poznatky o tom, že by pohotovosť v Dubnici nad Váhom nebolo možné pre personálne, technické či akékoľvek iné objektívne prekážky zachovať. Nemáme takéto informácie ani od prevádzkovateľa a poskytovateľa zdravotnej starostlivosti, ani od žiadnych kompetentných orgánov, preto nevidíme dôvod na jej zrušenie," uviedla Škvarová.

Ako dodala, v spádovej oblasti Dubnice žije približne 60.000 obyvateľov, ktorí budú v prípade zrušenia pohotovosti musieť s deťmi cestovať desiatky kilometrov na najbližšie pohotovosti - do Trenčína či Považskej Bystrice.

"Ako samospráva nemáme veľa možností ovplyvniť rozhodnutie ministerstva, určite sa však plánujeme pridať k iniciatívne Združenia miest a obcí Slovenska za zachovanie detskej pohotovosti v Dubnici nad Váhom a budeme požadovať relevantné informácie, na základe ktorých došlo k takémuto rozhodnutiu," doplnila Škvarová.

V Trenčianskom kraji plánuje ministerstvo zdravotníctva zrušiť detské pohotovosti v Dubnici nad Váhom, Partizánskom, Myjave a Novom Meste nad Váhom. V Púchove a v Bánovciach nad Bebravou detské pohotovosti nefungujú už dlhšie. Zachované by mali zostať len tri - v Trenčíne, Prievidzi a Považskej Bystrici.