Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Trenčiansky kraj

Dvadsaťpäť rodín dostane pod stromček nájomné byty, určí ich žreb

Ilustračná snímka Foto: TASR/Tomáš Doboš

Dvadsaťpäť rodín s deťmi z Trenčianskych Teplíc dostane netradičný vianočný darček. Vo štvrtok 18. decembra vyžrebujú nových nájomníkov mestských bytov.

Trenčianske Teplice 16. decembra (TASR) – Dvadsaťpäť rodín s deťmi z Trenčianskych Teplíc dostane netradičný vianočný darček. Vo štvrtok 18. decembra vyžrebujú nových nájomníkov mestských bytov. TASR informoval staronový primátor mesta Štefan Škultéty.

„Prideľovanie bytov formou žrebu určili poslanci mestského zastupiteľstva na svojom poslednom rokovaní. Zároveň sa dohodli, že v prvom rade budú do žrebovania zaradené rodiny s deťmi, resp. rodič s dieťaťom. Som rád, že tento sociálny aspekt v prospech mladých rodín našiel širokú podporu medzi poslancami,“ skonštatoval Škultéty.

Ako dodal, do žrebovania zaradili 33 žiadateľov o byty. Prestavba bývalého Domu služieb Narcis na bytový komplex 25 nájomných bytov je financovaná vďaka úveru zo Štátneho fondu rozvoja bývania (ŠFRB), ktorý poskytol 651.000 eur, a dotácii z ministerstva výstavby, dopravy a regionálneho rozvoja (433.000 eur).

Podľa Škultétyho to bola jediná možnosť, ako zachrániť ekonomicky nerentabilný objekt. Ten postavili v rámci socialistickej výstavby v 70. rokoch minulého storočia ako dom služieb pre širokú verejnosť. „Nehnuteľnosť vykurovala teplá para z miestnych kúpeľov. Objekt bol poloprázdny a príjmy z prenájmu nestačili pokryť ani základné prevádzkové náklady,“ uzavrel Škultéty s tým, že do nových bytov sa nájomníci môžu nasťahovať už po Novom roku.