Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Trenčiansky kraj

Dvaja muži neoprávnene nakladali s odpadmi, po obvinení sa priznali

Ilustračná fotka. Foto: TASR/Milan Kapusta

Trest odňatia slobody na päť rokov hrozí dvojici mužov vo veku 75 a 34 rokov, ktorí neoprávnene uložili stavebný odpad na brehu rieky Nitra v Nedožeroch-Brezanoch (okres Prievidza).

Nedožery-Brezany 24. marca (TASR) - Trest odňatia slobody na päť rokov hrozí dvojici mužov vo veku 75 a 34 rokov, ktorí neoprávnene uložili stavebný odpad na brehu rieky Nitra v Nedožeroch-Brezanoch (okres Prievidza). Policajti ich obvinili z trestného činu neoprávneného nakladania s odpadmi. TASR o tom v piatok informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

"Podľa zistení polície mal mladší z mužov na pokyn staršieho v období od marca do mája 2022 neoprávnene uložiť a ponechať rôzny stavebný odpad na brehu rieky Nitra. Išlo o 549 kubických metrov odpadu s celkovou hmotnosťou viac ako 658 ton," uviedla Bárdyová.

Svojím konaním obvinení podľa nej neoprávnene nakladali s odpadmi v rozpore s príslušnými právnymi predpismi v rozsahu takmer 30.000 eur. "Obidvaja sa k spáchaniu trestného činu v plnej miere priznali a svoju vinu uznali. Trenčiansky policajný vyšetrovateľ predložil prokurátorovi návrh na konanie o dohode o vine a treste na oboch mužov," dodala.

Polícia v tejto súvislosti upozorňuje občanov, že nakladanie s odpadmi je prísne regulované, keďže takýmto konaním dochádza k ohrozovaniu a poškodzovaniu environmentálnych a ekonomických záujmov spoločnosti a aj osobných záujmov osôb, ktorým sa takýto odpad ocitne na pozemku.