Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Trenčiansky kraj

Expo Center v Trenčíne bude patriť záhradkárom, včelárom a poľovníkom

Ilustračné foto Foto: TASR/Oliver Ondráš

Pre návštevníkov veľtrhu a výstav organizátori zabezpečili bezplatnú autobusovú kyvadlovú dopravu z trenčianskej železničnej stanice na výstavisko a späť.

Trenčín 6. apríla (TASR) – Komplexný sortiment záhradkárskych potrieb, úžitkové a okrasné rastliny, osivá, postrekové látky, ale aj skleníky a malú poľnohospodársku techniku ponúkne od dnes do soboty (9. 4.) návštevníkom trenčianskeho výstaviska Expo Center 22. ročník medzinárodného veľtrhu záhradkárskych potrieb Záhradkár. Veľtrh pripravilo výstavisko v spolupráci so Slovenským zväzom záhradkárov, záštitu nad podujatím tradične prevzalo Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR.

Ako TASR informovala Ivana Ridékyová z oddelenia marketingu spoločnosti Expo Center, súčasťou veľtrhu bude bohatý sprievodný program pre odborníkov i laickú verejnosť. „Návštevníci sa môžu tešiť na prednášky o rezistentných odrodách jabloní, pestovaní rôznych druhov ovocných drevín, celoročnej ochrany zeleniny, reze ovocných stromov, či jarných prácach v záhrade. Novinkou bude odborná degustácia ovocných a obilných destilátov pod názvom 'Pálenô Matúša Čáka' a návštevnícka súťaž v ochutnávke destilátov,“ doplnila Ridékyová.

Spolu s veľtrhom Záhradkár bude výstavisko v rovnakom termíne dejiskom ďalších troch výstav. Jubilejný 20. ročník výstavy Včelár prinesie prehľad v sortimente včelárskych potrieb a včelích produktov, pre milovníkov poľovníctva organizátori pripravili 9. ročník výstavy Poľovníctvo, ktorá ponúkne široký sortiment poľovníckych potrieb – zbrane, nože, poľovnícke oblečenie, obuv a doplnky, ale aj odbornú literatúru. „Odbornú garanciu nad výstavou prevzala Slovenská poľovnícka komora, ktorá sa podieľa aj na príprave zaujímavého sprievodného programu. Pripravené sú ukážky vábenia zveri, predstavenie plemien poľovných psov - Poľovnícka kynológia a slovenské poľovnícke signály. Atrakciou pre návštevníkov bude možnosť vyskúšať si streľbu z luku,“ doplnila Ridékyová.

Na 18. ročníku výstavy Zdravý životný štýl nájdu návštevníci výrobky zdravej výživy - bio šťavy, ovocné, bylinkové a pravé čaje, cestoviny, múky, strukoviny, cereálie, výživové doplnky, ale aj kvalitné čokolády a cukrovinky.

Pre návštevníkov veľtrhu a výstav organizátori zabezpečili bezplatnú autobusovú kyvadlovú dopravu z trenčianskej železničnej stanice na výstavisko a späť. Areál výstaviska Expo Center Trenčín bude otvorený denne od 9.00 do 18.00 h, 9. apríla do 16.00 h.