Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Trenčiansky kraj

Leto na námestí v Handlovej bude patriť Kratochvíľkam

Pamätník baníka počas Dňa bielych ruží v handlovej. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Dom kultúry pripravuje aj Regionálne oslavy dňa baníkov. Isté je, že Banícky jarmok sa konať nebude a vyznamenávanie ocenených baníkov bude v komornej atmosfére.

Handlová 26. júna (TASR) - Námestie baníkov v Handlovej pokryjú počas júla a augusta prázdninové atrakcie. Letné podujatia pripravujú pracovníci domu kultúry aj s ohľadom na bezpečnosť v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.

Na Námestie baníkov sa po roku vrátia Kratochvíľky. "Na námestie nainštalujeme rôzne zábavné prekážkové dráhy, bludiská a škôlky. Atrakcie budú bezkontaktné a bez organizátorov. Každá atrakcia bude mať návod, ako ju používať a vytvoríme k nim aj krátke inštruktážne videá," povedala riaditeľka handlovského domu kultúry Jarmila Žišková.

Atrakcie budú podľa nej nalepené na dlažbe námestia a bude ich môcť využiť ktokoľvek. "Škôlku si možno radi zaskáču aj dospeláci," podotkla.

Počas júla a augusta bude každý druhý piatok venovaný hudbe a nie celkom známej histórii Handlovej. Pracovný názov cyklu štyroch piatkových podujatí je Prechádzky handlovskou históriou. "Ľudia sa na nich dozvedia zaujímavosti z histórie mesta, ktoré sa nemajú kde dozvedieť. Historické fakty, ktoré nie sú zachytené v knihách," prezradila Žišková.

Dom kultúry pripravuje aj Regionálne oslavy dňa baníkov. Isté je, že Banícky jarmok sa konať nebude a vyznamenávanie ocenených baníkov bude v komornej atmosfére. Oceňovanie osobností však bude možné sledovať v priamom prenose.