Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trenčiansky kraj

Handlová má záujem zrekonštruovať elokované pracoviská škôlky

Ilustračné foto Foto: TASR/Eduard Fašung

Celková hmotnosť škatúľ, v ktorých doniesli žiadosť o nenávratný príspevok na ministerstvo, dosiahla vyše 60 kilogramov, poznamenal Peter Cagáň z Mestského úradu v Handlovej.

Handlová 21. januára (TASR) - Zrekonštruovať trojicu elokovaných pracovísk handlovskej materskej školy na Cintorínskej a Dimitrovej ulici a komplex budov na Morovnianskej ceste má záujem handlovská radnica. Investíciu v hodnote asi dvoch miliónov eur chce financovať z eurofondov. Ako skonštatoval Peter Cagáň z Referátu regionálneho rozvoja a strategického plánovania Mestského úradu v Handlovej, ide o doposiaľ najrozsiahlejší projekt samosprávy.

Handlovská radnica sa zapojila do výzvy, ktorú koncom decembra minulého roka vyhlásilo Ministerstvo životného prostredia SR cez Operačný program Kvalita životného prostredia. "Rozhodli sme sa, že do projektu pôjdeme so všetkými tromi elokovanými pracoviskami našej škôlky," skonštatoval Cagáň.

Priblížil, že podmienkami výzvy bolo dosiahnutie spotreby energií oproti tej pôvodnej o viac ako 50 %, či vybudovanie bezbariérových prístupov do budov. "Predmetom prác je zateplenie obvodového plášťa, striech, výmena okien, výmena vykurovacích telies a osvetlenia, v prípade škôlok na Cintorínskej a Dimitrovovej ulici ide aj o rekuperáciu tepla v triedach a spálňach," ozrejmil.

Žiadosť o nenávratný finančný príspevok (NFP) doručili zamestnanci handlovskej radnice na ministerstvo v uplynulých dňoch. "Celková hmotnosť škatúľ, v ktorých sme doniesli našu žiadosť, dosiahla vyše 60 kilogramov," poznamenal v tejto súvislosti Cagáň.

Celkový rozpočet projektu na rekonštrukciu trojice elokovaných pracovísk predstavuje 2.018.000 eur. V prípade, ak bude radnica so svojou žiadosťou úspešná, na financovaní projektu sa bude podieľať sumou vo výške 5 % z jeho celkových nákladov.

Samospráva ešte vlani zrekonštruovala za viac ako 200.000 eur hlavnú budovu škôlky na Ulici SNP, pričom na tento účel získala prostriedky z Environmentálneho fondu.