Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Trenčiansky kraj

Mesto Handlová rozdá respirátory i rodinám v hmotnej núdzi

Ilustračná snímka. Foto: TASR Kristína Mayerová

S roznášaním ochranných pomôcok opäť pomôžu zamestnanci sociálneho oddelenia mestského úradu.

Handlová 9. apríla (TASR) - Mesto Handlová bude pokračovať s distribúciou respirátorov FFP2 pre ďalšiu skupinu svojich obyvateľov. Ochranné pomôcky po novom dostanú i rodiny s nízkym príjmom či aktivační pracovníci. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.

"Po dva respirátory dostanú rodiny v hmotnej núdzi a na hranici životného minima, kde si rodičia uplatnili v januári tohto roka dotáciu na školské potreby pre svoje deti vo všetkých školách v Handlovej. Celkovo ide o viac ako 90 osôb,"
uviedla Paulínyová. Respirátory podľa nej dostanú tiež všetci aktivační pracovníci, pôjde o približne 40 ľudí.

S roznášaním ochranných pomôcok opäť pomôžu zamestnanci sociálneho oddelenia mestského úradu. "Celkovo mesto od februára odovzdalo, prípadne ešte odovzdá Handlovčanom, ktorí majú viac ako 65 rokov, sú ťažko zdravotne postihnutí alebo v hmotnej núdzi viac ako 7600 respirátorov. Náklady na ich zakúpenie dosiahli 4850 eur," zhrnula hovorkyňa mesta.

Povinnosť nosiť respirátor v interiéroch a mestskej hromadnej doprave zaviedla vláda SR od 8. marca ako preventívne opatrenie proti šíreniu ochorenia COVID-19.