Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Handlová zisťuje záujem obyvateľov o očkovanie v meste

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Záväzný záujem o očkovanie by mali obyvatelia nahlásiť do 28. mája prostredníctvom e-mialu alebo telefonicky.

Handlová 21. mája (TASR) - Samospráva Handlovej pripravuje na základe výzvy s Ministerstvom zdravotníctva SR podmienky zriadenia mobilného očkovacieho miesta v meste. Medzi obyvateľmi zisťuje, aký bude o vakcináciu proti ochoreniu COVID-19 v Handlovej záujem. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.

Záväzný záujem o očkovanie by mali obyvatelia nahlásiť do 28. mája na adresu ockovanie@handlova.sk alebo telefonicky na číslo 0915 874 998. V prihláške musia uviesť svoje meno, priezvisko, vek, adresu, zdravotnú poisťovňu, telefonický kontakt a či sú už nahlásení v čakárni na očkovanie.

"Služba je určená pre všetkých obyvateľov, ktorí nemôžu vycestovať na očkovanie mimo mesta. Podľa záujmu bude mesto informovať o zriadení mobilného očkovacieho miesta," uviedla Paulínyová.

Presný termín a miesto očkovania v Handlovej bude samospráva podľa nej poznať po uzatvorení nahlasovania. "Očkovanie sa bude konať podľa podmienok určených Ministerstvom zdravotníctva SR, ktoré aktuálne nastavuje systém zriadenia takýchto mobilných očkovacích miest," dodala.