Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Trenčiansky kraj

Handlovská nemocnica povolí návštevy pacientov

Ilustračné foto. Foto: TASR – Henrich Mišovič

Od budúceho týždňa, ak sa epidemiologická situácia nezmení, budú v nemocnici povolené aj návštevy pacientov.

Handlová 17. mája (TASR) - Počet hospitalizovaných pacientov s ochorením COVID-19 v nemocnici v Handlovej klesá, zdravotnícke zariadenie plánuje zvýšiť počet plánovaných operácií. Od budúceho týždňa rovnako povolí návštevy hospitalizovaných pacientov. TASR o tom v pondelok informovala Martina Pavliková, tlačová hovorkyňa spoločnosti Agel SK, pod ktorú nemocnica patrí.

"K pondelku evidujeme už len troch hospitalizovaných pacientov s novým koronavírusom, dvaja sú ešte suspektní. Pozitívnou správou je, že máme len jedného zamestnanca s potvrdeným ochorením COVID-19, nikto ďalší nie je v preventívnej karanténe," uviedla riaditeľka nemocnice Marta Eckhardtová.

Situácia podľa nej umožňuje aj postupnú organizačnú zmenu, a to reprofilizáciu lôžok pre pacientov s ochorením COVID-19 na lôžka určené bežným pacientom a tiež postupné zvyšovanie počtu operácií, vrátane tých plánovaných.

Od budúceho týždňa, ak sa epidemiologická situácia nezmení, budú v nemocnici povolené aj návštevy pacientov. Jeden príbuzný bude môcť navštíviť jedného pacienta v čase návštevných hodín nemocnice. Návštevy musí dopredu schváliť primárka oddelenia. Príbuzní sa musia preukázať potvrdením, že boli zaočkovaní proti ochoreniu COVID-19 a spĺňajú podmienky vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR, alebo že toto ochorenie prekonali nie viac ako pred 180 dňami, prípadne musia disponovať negatívnym antigénovým testom nie starším ako 24 hodín alebo RT-PCR testom nie starším ako 72 hodín.

"Návšteva bude limitovaná na 15 minút pre jedného pacienta. Samozrejmosťou je použitie respirátora, dezinfekcia rúk a dodržanie hygienicko-epidemických opatrení,“ zhrnula podmienky Eckhardtová.