Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Trenčiansky kraj

Hasiči si precvičili záchranné práce pri povodniach

Snímka z hasičského cvičenia. Foto: Facebook/ HaZZ

Na súčinnostnom cvičení sa zúčastnilo takmer 50 príslušníkov HaZZ z celého Trenčianskeho kraja a Záchrannej brigády HaZZ v Žiline.

Veľké Uherce 27. septembra (TASR) - Profesionálni a dobrovoľní hasiči z Trenčianskeho kraja si precvičili záchranné práce pri povodniach, prívalových dažďoch a mimoriadnych udalostiach. Súčinnostné cvičenie zrealizovali s využitím techniky a prostriedkov aktívnych protipovodňových opatrení v uplynulých dňoch na nádrži vo Veľkých Uherciach (okres Partizánske). TASR o tom v pondelok informoval hovorca hasičov v Trenčianskom kraji Marián Petrík.

„Cieľom cvičenia bolo preverenie príslušníkov Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Trenčianskeho kraja v rámci výkonu záchranných prác na vode a pod vodnou hladinou,“ uviedol Petrík.

V spolupráci s členmi dobrovoľných hasičských zborov obcí (DHZO) Trenčianskeho kraja si hasiči podľa neho precvičili súčinnosť a poskytovanie pomoci správcom vodných tokov pri spevňovaní ochranných hrádzí, respektíve pri budovaní protipovodňových zábran v zaplavenom území. „Súčasťou cvičenia bol i zásah potápačov zameraný na záchranu a transport osôb z vodného prostredia s následným poskytnutím prvej pomoci, výkon záchranných činností súvisiacich so záchranou a transportom osôb z oblastí ohrozených záplavami, ako i zachytávanie a odstránenie ropného znečistenia na otvorenej vodnej ploche,“ doplnil.

Na súčinnostnom cvičení sa zúčastnilo takmer 50 príslušníkov HaZZ z celého Trenčianskeho kraja a Záchrannej brigády HaZZ v Žiline, ktorých doplnilo viac ako 40 členov DHZO z obcí Veľké Uherce, Kolačno, Partizánske, Veľké Kršteňany, Bošany, Chynorany, Klátova Nová Ves, Krásno a Skačany.