Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trenčiansky kraj

Hasiči cvičili likvidáciu mimoriadnej udalosti v gumárskom priemysle

Ilustračná snímka Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Taktický zásah bol zameraný aj na precvičenie organizácie spojenia a spôsobu prenosu informácií pri zásahu s veľkým počtom zasahujúcich jednotiek v priestore mimoriadnej udalosti.

Dolné Vestenice 23. septembra (TASR) – Hasiči z Partizánskeho si precvičili likvidáciu mimoriadnej udalosti v gumárskom priemysle. Cvičenie so zriadením štábu sa uskutočnilo v stredu v areáli výrobného závodu v Dolných Vesteniciach (okres Prievidza). TASR o tom vo štvrtok informoval hovorca hasičov v Trenčianskom kraji Marián Petrík.

Cieľom cvičenia bolo preverenie činnosti príslušníkov Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) pri nasadení viacerých hasičských jednotiek, respektíve súčinnosti medzi okresnými riaditeľstvami HaZZ v Partizánskom, Prievidzi a Bánovciach nad Bebravou a tiež vybranými dobrovoľnými hasičskými zbormi obcí na likvidácii mimoriadnej udalosti.

„Hasiči si taktiež precvičili spoluprácu s miestnym závodným hasičským útvarom, nasadenie síl a prostriedkov pri likvidácii požiaru v priemyselnom objekte, prieskum a monitoring postihnutých priestorov, riadenie síl a nasadzovanie hasičskej techniky a vecných prostriedkov pri mimoriadnej udalosti," doplnil Petrík.

Taktický zásah bol podľa neho zameraný i na precvičenie organizácie spojenia a spôsobu prenosu informácií pri zásahu s veľkým počtom zasahujúcich jednotiek v priestore mimoriadnej udalosti.