Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Trenčiansky kraj

Požiar hospodárskej budovy v Kanianke ohrozoval aj rodinný dom

Ilustračné foto. Foto: FB: Hasičský a záchranný zbor

Pri zásahu profesionálnym hasičom asistovali členovia dobrovoľných hasičských zborov z obcí Kanianka, Poruba, Nitrianske Pravno a Nedožery-Brezany.

Kanianka 13. októbra (TASR) – Deväť profesionálnych hasičov z Prievidze zasahovalo v utorok pri požiari hospodárskej budovy pri rodinnom dome v obci Kanianka v okrese Prievidza. Pri nešťastí sa podľa hasičov zranil jeden človek.

Ako informoval hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trenčíne Marián Petrík, požiarom zasiahnutý hospodársky objekt bol v pokročilej fáze horenia, plameň sa postupne šíril a ohrozoval susedný rodinný dom, ktorý pomocou záhradnej hadice ochladzoval majiteľ.

„Profesionálni hasiči, zasahujúci v dýchacích prístrojoch, nasadili postupne dva vysokotlakové prúdy a ďalšie dva prúdy na ochladzovanie ohrozeného rodinného domu a priľahlej hospodárskej budovy. Pri udalosti sa zranila jedna osoba, ktorej do príchodu zdravotných záchranárov poskytovali prvotné ošetrenie a predlekársku pomoc prievidzskí hasiči. Hasiči postupne rozoberali konštrukciu hospodárskej budovy, miesto udalosti priebežne monitorovali termovíznou kamerou a postupne vyhľadávali a likvidovali skryté lokálne ohniská,“ uviedol Petrík.

Pri zásahu profesionálnym hasičom asistovali členovia dobrovoľných hasičských zborov z obcí Kanianka, Poruba, Nitrianske Pravno a Nedožery-Brezany. Príčinu vzniku požiaru vyšetrujú.