Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Trenčiansky kraj

H. BEŇADIK:Obec chce,aby bol výťažok z koncertu venovaná na kláštor

Nielen cirkevný, ale aj svetský význam v podobe významného opevnenia bol počas niekoľkých storočí pripisovaný kláštornému areálu v obci Hronský Beňadik v okrese Žarnovica. Foto: TASR

Starosta obce Ľubomír Krovina chce dosiahnuť, aby bola časť výťažku z tejto kultúrnej akcie použitá na opravu perly Pohronia, ako miestny kláštor nazývajú.

Hronský Beňadik 6. marca (TASR) - V máji tohto roka by sa mal v Benediktínskom kláštore v Hronskom Beňadiku uskutočniť Recitál Lucie Bílej. Starosta obce Ľubomír Krovina chce dosiahnuť, aby bola časť výťažku z tejto kultúrnej akcie použitá na opravu perly Pohronia, ako miestny kláštor nazývajú.

Pre veľký záujem sa podľa jeho slov májový koncert uskutoční v dvoch termínoch. "Najprv mal byť o 19.00 h, ale bol taký veľký záujem, že potom sme sa dohodli s agentúrou, ktorá to sprostredkováva, že sme dali ešte jeden koncert predtým o 16.30 h.," vysvetlil Krovina.

Ak by sa podarilo na tento účel peniaze získať, použité by podľa jeho slov mohli byť napríklad na omietky kláštora. "Ide hlavne o vonkajšie omietky. Je to perla Pohronia a keď idete z jednej aj z druhej strany, tak je vidieť, že je to dosť ošarpané," vysvetlil. "Ešte to nemáme síce na papieri, ale koncert je už v takom štádiu, že sú oba vypredané," dodal starosta v tejto súvislosti.