Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trenčiansky kraj

Hrad Beckov navštívilo túto turistickú sezónu približne 63.000 ľudí

Uplynulý víkend patril na hrade Beckov vínu, podujatie In vino veritas bolo zamerané na prezentáciu vinárstva v tomto regióne, 27. septembra 2020 v Beckove. Okrem ochutnávky vín, si návštevníci mohli už tradične pozrieť viaceré stále expozície a výstavu obrazov. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Tento víkend patril hrad vínu, podujatie In vino veritas bolo zamerané na prezentáciu vinárstva v tamojšom regióne.

Beckov 27. septembra (TASR) - Tohtoročnú letnú turistickú sezónu na hrade Beckov taktiež ovplyvnila pandémia nového koronavírusu. Napriek tomu na hradnú zrúcaninu v srdci Považia zavítalo doposiaľ približne 63.000 ľudí.

"Tento rok sezónu poznačila aktuálna situácia spojená s novým koronavírusom. Hrad bol približne dva a pol mesiaca zatvorený, čo sa, samozrejme, podpísalo aj na návštevnosti, ktorá tento rok síce nebude rekordná, ale aktuálne nás navštívilo približne 63.000 turistov, čo je veľmi pekné číslo," skonštatovala pre TASR programová asistentka hradu Beckov Kristína Jurzová. Tohtoročný júl, čo sa týka návštevnosti, bol podľa nej rekordný.



Tento víkend patril hrad vínu, podujatie In vino veritas bolo zamerané na prezentáciu vinárstva v tamojšom regióne. Návštevníci si na hradnej zrúcanine môžu pozrieť i viacero výstav a expozícií. "Na dolnom nádvorí v zrekonštruovaných hospodárskych budovách nájdu výstavu archeologických výskumov, ktoré sa tam uskutočnili v minulosti. Výstavu sme pripravili v spolupráci s Trenčianskym múzeom v Trenčíne," priblížila ďalej Jurzová.



V hornej časti hradu objavia návštevníci podľa jej slov výstavu obrazov Ladislava Medňanského, ktorý bol na prelome 19. a 20. storočia jeden z najvýznamnejších maliarov v celom Uhorsku a beckovský rodák. "Zároveň tam objavia aj výstavu stredovekého kúpeľníctva, 'lazebníctva', aj konzervovania potravín," dodala.