Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Jarný jarmok v Bánovciach nad Bebravou spoja so stavaním mája

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Tomáš Halász

Jarný bánovský jarmok opäť ponúkne remeselnú zónu, ktorá sa bude nachádzať pred kostolom.

Bánovce nad Bebravou 26. apríla (TASR) - Do centra Bánoviec nad Bebravou sa po viac ako dvoch rokoch vracia jarmok. Podujatie, ktoré sa uskutoční 30. apríla a 1. mája, bude tento rok spojené s tradičným ručným stavaním mája. Vztýčia ho dobrovoľní hasiči z mesta a Žitnej-Radiše. Informovalo o tom Mestské kultúrne stredisko (MsKS) v Bánovciach nad Bebravou.

Jarný bánovský jarmok opäť ponúkne remeselnú zónu, ktorá sa bude nachádzať pred kostolom. "Nebudú chýbať varešky, medovníky, keramika, tkané koberce, maľované tričká či výrobky z drôtu. Aj ostatná ponuka stánkov bude široká, od dáždnikov, oblečenia, korenín až po trdelníky," uviedlo MsKS.

Priestor pred poliklinikou zase bude patriť kolotočom a stánkom s občerstvením. Kultúrny program 30. apríla ponúkne okrem stavania mája vystúpenia folkloristov. "Predvedú sa Senior Tatrovák, Drienovček a Bebran, moderný tanec zastúpia Liberta z centra voľného času, ale aj Ars Akademy a latinsko-americké tance Salsa BN. Z Ars Akademy si návštevníci budú môcť vypočuť aj talentovaných hudobníkov a spevákov. V programe vystúpia i kapely Dostavník a Creeping Whale," priblížilo MsKS.

Program 1. mája bude venovaný aj deťom a ponúkne tanečné vystúpenie Muzety a predstavenie na chodúľoch. Na záver sa predstaví Dychová hudba Boboťanka.