Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Jún na námestí je v Prievidzi venovaný detským čitateľom

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Spoločne s deťmi v sebe nájdeme záujem o písmenká, rozvinieme schopnosti čítať si sám pre seba, a ešte mnoho iného, uviedla Kotláriková.

Prievidza 10. júna (TASR) - Besedy, autorské čítania i divadelné predstavenia pripravilo najmä pre detských čitateľov Kultúrne a spoločenské stredisko (KaSS) v spolupráci s Mestskou knižnicou M. Mišíka v Prievidzi. Podujatia sú súčasťou projektu Knihotúry a konať sa budú počas celého júna na Námestí slobody. TASR o tom vo štvrtok informovala Paulína Kotláriková z KaSS.

"Spoločne s deťmi v sebe nájdeme záujem o písmenká, rozvinieme schopnosti čítať si sám pre seba, vyformujeme vlastný čitateľský vkus, zistíme, ako písať a ilustrovať knižky, a ešte mnoho iného," uviedla Kotláriková.

Podujatia sa podľa nej konajú každý júnový štvrtok a piatok, na deti čaká Satelit kultivovaného čítania v podaní pána Mrkvičku, Od príbehov k obrázkom, Československé čítanie, Zdieľané príbehy, ale aj divadielka v podaní Divadla Fí a Divadla na hojdačke. "Väčšina podujatí sa uskutoční na Námestí slobody na trávniku za pódiom, kde sa budeme snažiť navodiť príjemnú atmosféru na dekách a vakoch. V prípade nepriaznivého počasia sa aktivity presúvajú do pobočky mestskej knižnice na Ulici P. Dobšinského," doplnila.

Projekt Knihotúry z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.